Faültetés az Arató Emil téri iskola mellett a Föld Napján

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Tovább zöldül kerületünk: tizenkét frissen ültetett fával gyarapodott az Arató Emil téri iskola melletti terület a Föld Napja alkalmából.

Csak úgy, mint Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az UNIQA biztosító is elkötelezett környezetünk és a természet megóvása, ökológiai lábnyomunk csökkentése mellett. Április 22-én, a a környezetvédelem globális ünnepén a cég munkatársai a 10 Millió Fa Alapítvánnyal karöltve, önkormányzatunkkal együttműködésben tette szebbé az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola melletti területet.

„Mint Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosítótársasága, fontosnak tartjuk a környezettudatos működést és a társadalmi felelősségvállalást. Az alapítvánnyal való együttműködés felhívta a figyelmet a környezeti kihívásokra és azok lehetséges megoldásaira” – hangsúlyozta Kamarás Zsuzsanna, az UNIQA People és Brand igazgatója.

Mint a 10 Millió Fa Alapítvány – melynek elkötelezett tagjaival Óbuda-Békásmegyer önkormányzata is régóta együttműködik – a közösségi oldalán hozzátette, összesen tizenkét jókora, legalább négy különböző fajú, koros parkfát biztosítottak az akcióhoz.  Az egyesület egyúttal rendhagyó ötlettel állt elő: április 22-e ne csak a Föld Napja, hanem a Nemzeti Faültetés Napja is legyen.

A magyarok egyetlen jól megszervezett nap alatt olyan sok fát ültessenek el, amennyire csak képesek lehetünk. Minden magyar, életében legalább egyszer, velünk összehangoltan, ültessen el, nem feltétlen többet, pusztán egyetlen egy fácskát. A Nemzeti Faültetés Napján, a becsatlakozó civileken túl valamennyi magyarországi szervezet és szerveződés, intézmény és vállalat részt vehet. Iskolák, óvodák, laktanyák, egyetemek, cégek, színházak, kórházak, sport és egyházi közösségek, énekkarok, kiránduló társaságok, multi vállalatok alkalmazottai, jógások és madarászok, a legkülönfélébb társadalmi vagy civil szervezetek tagjai” – hirdette meg a 10 Millió Fa Alapítvány.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság