Február 22. – A Magyar Parasport Napja

Hírek
Közzétéve:

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2023-ban hatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját, amelyet február 22-én ünneplünk.

A Magyar Paralimpiai Bizottság minden évben megválasztja a Magyar Parasport Napjának nagykövet párosát. Idén Krajnyák Zsuzsanna, tizenkétszeres paralimpiai érmes kerekesszékes vívó, valamint Szatmári András, olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó vállalta el felkérést.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztató Központban immár hagyománynak számít, hogy csatlakoznak a Lélekmozgató programhoz és együtt ünneplik a magyar parasportot és hazánk fogyatékossággal élő sportolóit.

Az eseményt egy zenés, átmozgató tornával kezdték, valamint ügyességi játékokat próbálhattak ki az intézmény ellátottjai.

A programot a Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztató diasorozatával folytatták, mely részletesen bemutatja a parasportokat és a paralimpiai sportokat. Továbbá megismerhették a paralimpiai mozgalom történetét, hazai vonatkozásait és a magyar parasport legendáit is.

Végül a Végtaghiányos Gyermekek Alapítvány által készített videófilmet nézték meg, melynek címe: „Az én kezem, az én lábam!” Végtaghiánnyal született gyermekek mindennapjaiba nyertek betekintést, majd egy közös beszélgetéssel zárták a programot.

Továbbra is szeretnék népszerűsíteni a testmozgást az intézményben és nagy örömükre szolgál, hogy két fiatalunk is csatlakozott a Hársfa SE kosárlabda csapatához és leigazolt játékosként a versenyzésre is lehetőséget kapnak.

Jövőre is izgalmas-sportos foglalkozásokkal szeretnének csatlakozni a Magyar Parasport Napjának Lélekmozgató programsorozatához! Köszönjük kerületünkért végzett áldozatos munkájukat, önkormányzatunk továbbra is igyekszik mindenben támogatni az intézményt és ellátottjait!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két évvel ezelőtt, 2021-ben Szabady Ádámot, az óbudai Római Sportegyesület korábbi parasportolóját Óbuda Sportolója díjjal jutalmazta nemzetközileg is kiemelkedő teljesítményéért. A 2022-es Paraúszó Világbajnokságon hetedik lett férfi hátúszáson 400 és 100 méteren is. Köszönjük áldozatos munkáját, büszkék vagyunk kerületünk parasportolóira!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság