Felelős, takarékos és gondoskodó költségvetést fogadott el a polgármester

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László polgármester elfogadta a harmadik kerület költségvetését 2021-re. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a közel egy éve tartó járványhelyzet és a nyomában járó gazdasági nehézségek ellenére is felelősen, átláthatóan gazdálkodik.

„A kormányzati elvonások eddig közel 11 milliárd forint bevételkiesést okoznak önkormányzatunknak, de mindent megteszünk, hogy a kerületben élők a lehető legkevesebbet érezzenek meg ebből a forráshiányos időszakból – mondta el dr. Kiss László. – Felelős, takarékos és gondoskodó a harmadik kerület 2021-re elfogadott költségvetése.”

A polgármester leszögezte, hogy az önkormányzat továbbra is transzparens módon működik. „A költségvetést kollégáimmal úgy terveztük meg, hogy a lehető legkevesebb működési költség terhelje az önkormányzatot, és a lehető legtöbb forrás jusson kötelező feladataink ellátására” – magyarázta.

A tavalyi 50 millió forintról 75 millió forintra növelték a Közösségi Költségvetés 2021 összegét, így idén jelentősebb projektek is meg tudnak valósulni.

A nehézségek ellenére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2021. június 30-tól 26 ezer forintra emeli az újszülöttek családjának juttatott vásárlási utalványok összegét. A rotavírus és a meningococcus elleni védőoltások támogatásának összegét is megemelték.

„Bár egy korábban sosem látott helyzettel kell önkormányzatunknak megbirkóznia a járványhelyzet és a kormányzati elvonások miatt, folytatjuk a kerületi óvodák és bölcsődék felújítását, korszerűsítését. Emellett Óbuda kapuja, a nagy forgalmú Szentlélek tér is hamarosan megújul, és végre méltó arculatot kap – tette hozzá dr. Kiss László. – Kiszámíthatóbb lakásbérbeadási rendszert dolgoztunk ki a leginkább rászorulóknak, ami a szociális alapon történő bérbeadás lehetőségét a pályázati rendszer helyett névjegyzék alapján biztosítja. A szűkösebb keretek ellenére is figyelünk a köztisztaságra, üveggyűjtő konténereket és komposztládákat helyezünk ki, folytatjuk fatelepítési programunkat, és nem hagyjuk, hogy a zöldterületeinket beépítsék. Emellett továbbra is jelentős mennyiségű tisztító- és fertőtlenítőszerrel, védekezőeszközzel segítjük a járvány elleni védekezést, valamint folytatjuk megkezdett bérlakásfejlesztési programunkat.

Döntés született az Óbuda Kultúrájáért Díj kiírásáról is. A díj azoknak adományozható, akik kimagasló tevékenységükkel hozzájárultak kerületünk kulturális életének fejlesztéséhez. Várjuk az Önök javaslatait, jelöléseit.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság