Felmérés: a harmadik kerületi lakosok többsége fontosnak tartja a gyermekvédelmet

Hírek
Közzétéve:

Örömünkre szolgál, hogy a Miutcánk.hu felmérése alapján a harmadik kerületi lakosok több mint 90 százaléka fontos ügynek tartja a gyermekvédelmet. Önkormányzatunk is kiemelt ügyként kezeli és alapvető feladatának tekinti a gyermekek védelmét, valamint egészséges fejlődésének biztosítását a kerületben.

A kutatás eredményei szerint Óbuda-Békásmegyer felnőtt lakosságának több mint 70 százaléka már hallott a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közösen kialakított gyermekvédelmi programunkról. A program keretében rendszeresen biztosítunk ingyenes gyermekjogi tanácsadást és jogsegélyt a harmadik kerületi lakosoknak.

Következő online fogadóóránk
2024. március 21-én 17:30-kor lesz, amelyhez a Facebookon keresztül tudnak csatlakozni az érdeklődők.

A kérdőívet kitöltők körében a közösségi média mellett a hivatalos weboldalak az elsődleges csatornák a gyermekvédelmi ügyekről való tájékozódást illetően. A válaszadók háromnegyede szerint elsősorban a kormány felelősségének tartja a gyermekvédelmet.

A válaszadók többsége (62,9 százalék) egy vagy több gyermekkel egy háztartásban él, valamint túlnyomó többségük (79,23 százalék) nő.

Számunkra a harmadik kerületiek elégedettsége és biztonsága az első, ezért is tekintjük fontos visszajelzésnek a felmérés eredményeit.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság