Mit tehetek szülőként a szexuális bántalmazás megelőzéséért? – online gyermekvédelmi fogadóóra

Hírek
Közzétéve:

Március 21-én, csütörtökön, 17:30 órától lehet bekapcsolódni a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat élő facebook-közvetítésébe, melynek témája sajnos különleges aktualitással bír napjainkban.

Önkormányzatunk 2020 óta dolgozik együtt a Hintalovon Alapítvánnyal a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer hatékonyabbá tételéért. Az azóta eltelt időszak tapasztalatai azt mutatják, sok bizonytalanság övezi ezt a kényes témát, ezért az elmúlt hetek történéseinek tükrében úgy döntöttünk: aktuális gyermekvédelmi fogadóóránkon a kiskorúakat érő abúzus témakörében próbálunk tisztázni néhány alapvető dolgot.

Miért fontos beszélni a gyerekeket ért bántalmazásról, hogyan lehet azt megelőzni? Mi az a szexuális bántalmazás és hogyan vehetem észre? Mit tegyek, ha felmerül a bántalmazás gyanúja?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők Stáhly Kata, a Hintalovon Alapítvány pszichológusa, a NEMECSEK Program szakmai vezetője, gyerekjogi szakértő online előadásából.

Kérjük, küldjék el témába vágó kérdéseiket a sajto@obuda.hu-ra, a szakember lehetőség szerint ezekre is válaszol az előadást követően.

Időpont: 2024. március 21., 17:30 órától.

Bővebb információ ITT olvasható.

Csatlakozzanak minél többen, várjuk Önöket szeretettel!

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Kedvezményes tavaszi alma- és mézvásár

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Reggelivel vártuk a bringásokat a Szentlélek téren

Hírek
Közzétéve:

Közösségi Költségvetés 2024: lakossági fórum Békásmegyeren!