Fényfestés a Városháza homlokzatán március 19-én, szombaton a szolidaritás és a béke jegyében

Hírek
Közzétéve:

A hazai kezdeményezésre megvalósuló „Enlightenment” vetítéssorozat idei nemzetközi pályázatra eddig 35 pályamű érkezett, a csatlakozó városok és helyszínek köre pedig egyre bővül. Az elkészült alkotásokat végül egy filmmé fűzik össze, és ezt vetítik le március harmadik hétvégéjén a világ számos nagyvárosában.

A látványos vetítés különlegessége még, hogy „épületmappingként” minden helyszínen egy-egy középületen jelenik meg nagy méretben kivetített formában. Budapesten a Városháza épületének a Kiskörút (Városháza park) felőli homlokzatán.

Március 19-én, szombaton az esti órákban (20:00 és 24:00 óra között) a Deák téren élőben is megtekinthető az egyedülálló, csak most látható alkotás.

Szervezők: Borealis, a festival of light – Seattle, Maxin10sity, Budapest D.A.M.

A budapesti esemény támogatói: Budapest Brand Zrt., a Borealis Seattle, Maxin10sity, D.A.M. Budapest, Visual Humans and Tech.

Eddig az alábbi helyeken biztos, hogy látható lesz a vetítés Budapest mellett:

Seattle-ben, Melbourne-ben, Prágában, Berlinben, Los Angelesben, Tokióban, Costa Ricán, New Yorkban, Adelaide-ben, Lisszabonban, Rómában, Portóban, Monzában, Bukarestben, Norvégiában, Bristolban, Sopotban, Párizsban, Hirosimában, Nagaszakiban, Mexikóban.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság