Fiatalok színháza, fotókiállítás, filmklub – Biztonságos kulturális évadnyitó Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Csákányi Eszter, Bereczki Zoltán, Szalóki Ági és Zorán az ÓKK vendégei

Az Óbudai Kulturális Központban szeptember 11-én Csákányi Eszter várja verskínálatával az Irodalmi kávéház vendégeit, szeptember 19-én jubileumi, 100. Nemzetközi CD- és lemezbörze lesz, ahol az újra divatos bakelitek szerelmesei csemegézhetnek a kínálatból. Bereczki Zoltán rajongói régóta várják az elmaradt tavaszi koncert pótlását, ők szeptember 12-én végre találkozhatnak kedvencükkel.

Októberre is jut koncert: Zorán lesz újra a vendég 15-én, Szalóki Ági gyerekkoncerttel várja a kicsiket 18-án, a szintén régóta várt Pál Utcai Fiúk lépnek színpadra 22-én. Folytatódik a közkedvelt Nyugdíjas bérlet sorozat is októberber 14-én a Szerelem nem szégyen című zenés összeállítással.

 

Fotókiállítás és filmcsemegék Békásmegyeren

A Békásmegyeri Közösségi Ház külső és belső falain is különleges kiállításokat tekinthetnek meg, régmúlt időket idéző emlékekben merülhetünk el, októberben pedig az Óbuda 6×7 képben közösségi fotópályázat nyertes fotóiból nyílik kiállítás. A nagysikerül Békási mozi esték filmcsemegékkel folytatódnak.

 

Dokumentumfilm Bud Spencerről és beszélgetés a rendezővel Csillaghegyen

A Csillaghegyi Közösségi Ház különlegessége, hogy hivatalosan bejegyzett moziként is működik, pótolva az űrt az egykor kedves Csillaghegyi Csillag Mozi bezárása után. Az otthonos hangulatú vetítések mellett egyedi, komplex programokat is részt vehetnek a mozit kedvelők. Ilyen rendezvény például a Mozititkok szeptember 19-én, amelyen a Piedone nyomában című dokumentumfilm bővített változata kerül vetítésre, majd a rendezővel lehet megvitatni a látottakat. A gyerekeknek szóló Kakaómese sorozat mellett útjára indul a Kasszasikerek válogatás.

 

Tenki Réka, Tompos Kátya és Kárász Eszter a 3K színpadán

A 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ programjai középpontjában a kamaraszínház előadásai állnak. Igazi kuriózumnak számít a Péterfy-Novák Éva kortárs írónő sikerkönyveiből készült két darab, Tenki Réka előadásában az Egyasszony szeptember 26-án és az új könyv adaptációja, az Apád előtt ne vetkőzz, október 15-én és 21-én. Szeptember 13-án pedig egy színházi bemutató részesei lehetünk: a Nézz vissza haraggal című előadás a dühöngő ifjúságról szól. A profi technikával felszerelt pódiumszínpadon igényes koncertek is lesznek, a visszatérő vendég, Tompos Kátya műsora október 3-án, a gyerek részére pedig Kárász Eszter és az Eszter-lánc zenekar muzsikál szeptember 19-én.

 

A további programokról bővebben a www.kulturkozpont.hu honlapon, illetve az intézmények Facebook és Instragram oldalain tájékozódhatnak, valamint arról szintén informálódhatnak, hogy a víruselleni védekezés befolyásolja-e az aktuális rendezvények megtartását. S mivel nagyon fontos a látogatók és a dolgozók egészségének védelme, szigorúan csak a pandémiás védekezési szabályok betartásával fogadnak az intézmények vendégeket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság