Fokozott figyelem a tanévkezdéskor

Hírek
Közzétéve:

A diákok és szülők mellett az iskolakezdés minden évben plusz feladatokat ró Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletére is. Az évek óta rendszeres tanévkezdeti kampányban a felügyelet elsősorban a gyermekek védelmét, és a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését tekinti elsődleges feladatának. A tanévkezdet időszakában a közterület-felügyelet kiemelt jelenlétet biztosít azon iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt és fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére és az oktatási intézmények környékén történő szabályos parkolásra.

Az ebben az időszakban megnövekedett autóforgalom miatt hosszabb menetidőkre lehet számítani, ezért a közterület-felügyelők arra kérik az autóval közlekedőket, hogy legyenek türelemmel, az iskolák környékén ne akadályozzák egymás haladását, és figyeljenek oda azokra a gyerekekre is, akik gyalogosan közelítik meg az iskolát. Az iskola előtt ne engedjék gyermeküket az úttest felőli oldalon kiszállni az autóból, lehetőség szerint álljanak félre és kísérjék át a gyerekeket az iskola kapujáig.

Az önkormányzattal közösen kerültek kijelölésre azok a gyalogátkelőhelyek, ahol nem csak a tanév elején, hanem akár egész évben szükség lehet a fokozott figyelemre. Jelenleg 4 helyszínen biztosítják felügyelők a biztonságos átkelést: a Templom utcában, a Csillaghegyi Általános Iskolánál, a Hollós Korvin Lajos utcai gyalogátkelőhelynél és a Dr. Béres József Általános Iskolánál a Királyok útján.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság