Fókuszban a szemészet tudománya – Orvosnap és egészségügyi szakdolgozók tudományos napja Óbudán

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületben hagyományosnak számító egészségügyi szakmai rendezvényt október 16-án, szombaton rendezték meg, amelyen ezúttal a szemészet tudománya volt a fókuszba. A XVIII. Óbudai Orvosnapra és az Egészségügyi Szakdolgozók XIV. Tudományos Napjára több mint kétszáz, gyógyítással foglalkozó szakember látogatott el.

Az Óbudai Társaskör adott otthont a tudományos rendezvénynek, amelyet dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója nyitott meg, és tolmácsolta dr. Kiss László polgármester, a kongresszus védnökének üzenetét is.

Az akkreditált szakmai napon dr. Thomka György főorvosnak köszönhetően tizenkét kiváló előadó fogadta el a felkérést. A tudományos nap tematikája számos, a szakma érdeklődésére számot tartó kérdést járt körül, köztük a fejfájás szemészeti okait, az időskori maculadegenerációt, a betegoktatást vagy a felvilágosítás szerepét a szemészeti asszisztensi munkában.

A páciensek komplex kezelése, a tudományos eljárások folyamatos fejlődésének nyomon követése és azok mielőbbi alkalmazása érdekében is elengedhetetlen, hogy ilyen, rendszeresen megrendezett kongresszusok alkalmával bővüljön a szakorvosok és az egészségügyi szakdolgozók tudása.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megkezdődött a Római-part árhullám utáni takarítása

Hírek
Közzétéve:

Európai színtéren is bemutatkozott Civil Üzleti Iskolánk

Hírek
Közzétéve:

Mindannyiunknak üzen a fények ünnepe – Boldog hanukát kívánunk!