Folyamatos a kerület takarítása, fertőtlenítése

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt napokban Békásmegyer hegy felőli oldalán, belső Óbudán és a Gyógyszergyár úti lakótelepen gyűjtötték össze a lehullott faleveleket.

A Városüzemeltetési osztály továbbra is részt vesz a „Takarítsuk meg az országot” projektben, amelynek keretében 11 helyszínen számolták fel az illegális hulladék lerakatokat, ahonnan 18 köbméternyi hulladékot szállítottak el.

Hét intézményt fertőtlenítettek teljes körűen, hogy a járvány terjedését megfékezzék.

Felsöpörték a járdákat, és megtakarították az utcabútorokat a Római téren, a Vízimolnár utcában, a Vízimalom sétányon, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az Őrlő utcában, az  Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Harang utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Promenád utcában, a Lajos utcában, a Holdudvar parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin Lajos utcában, a Zsirai Miklós utcában, a Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában.

Takarítottak a játszótereken és a fitneszparkokban is: a Holdudvar parkban, a Polgár utcában, az Akácfa utcában, a Budakalász utcában, a Jós utcában, a Juhász Gyula utcában, a Királyok útján, a Miklós téren, a Meggyfa utcában, a Nagyszombat utcában, a Kanóc utcában és a Szindbád utcában.

Emellett mintegy 400 méteren sövényt nyírtak, 12 darab hulladékgyűjtő edényt javítottak meg, és 5 helyszínre új gyűjtőket helyeztek ki. 15 közterületi hulladékgyűjtőre pedig fedelet is helyeztek, hogy a szél és a madarak ne tudják kiszedni a bennük lévő szemetet.

A városüzemeltetés munkatársai 250 köbméternyi zöldhulladékot is összegyűjtöttek, valamint 100 folyóméternyi területen festettek fel várakozóhelyeket.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság