Folyamatosak a városüzemeltetési munkák kerületünkben: felújítás, takarítás, fertőtlenítés és kaszálás

Hírek
Közzétéve:

A kollégák részt vettek a Laktanya utcai oltópont kialakításában, berendezésében. Komposztkereteket készítettek és helyeztek ki kilenc helyszínre, a következő hetekben pedig újabb kereteket is kihelyeznek.

A Bárczi Géza Általános Iskolában magaságyást készítettek, és megjavították a békásmegyeri gördeszkapályát.

Négy óvodában takarították ki az udvart és tették rendbe a kertet, a játszóeszközöket. A parkolóőrökkel kiegészülve pedig minden kerületrészen nagytakarítást végeztek: összegyűjtötték az eldobált szemetet, fertőtlenítették a padokat, felszámolták az illegális hulladéklerakatokat.

2 millió négyzetméteren tavaszi lombgyűjtést végeztek, és 140 köbméter illegálisan kihelyezett zöldhulladékot szállítottak el.

Az Őszike utcai kutyafuttatóba fákat ültettek, hogy a meleg időben legyen majd árnyék a kutyáknak.

A városüzemeltetési osztály munkatársai a kerületi játszótereken folyamatosan végzik a játszóeszközök fertőtlenítését, emellett az oktatási intézmények zárvatartása alatt 14 intézményt (bölcsődét, óvodát, általános iskolát) fertőtlenítettek teljes körűen.

A játszótereket és a fitnesz parkokat is kitakarították a kollégák és a sérült játékeszközöket megjavították a Holdudvar parkban, a Polgár utcában, a Jós utcában, a Juhász Gyula utcában, a Királyok útján, a Miklós téren, a Meggyfa utcában, a Nagyszombat utcában, a Kanóc utcában és a Szindbád utcában.

A „Takarítsuk meg az országot” projekt keretében 21 helyszínen számolták fel az illegális hulladéklerakatokat, ahonnan mintegy 45 köbméter hulladékot szállítottak el.

Tizenkét helyszínen összesen tizenhat utcabútort újítottak fel a városüzemeltetési kollégák, és két helyszínre helyeztek ki saját készítésű padokat. Hét helyszínen új hulladékgyűjtőket tettek a régiek helyére, két helyszínre pedig saját készítésű edényeket helyeztek el.

A március közepén véget ért bontási tilalmat követően 2500 négyzetméter útfelületet javítottak ki, sövényt vágtak mintegy 150 méteren, és vízelvezető árkot takarítottak mintegy 200 folyóméter hosszan.

Emellett holnap elkezdődik a belterületi kaszálás is belső Óbudán, mely jövő héten a Gyógyszergyár úti lakótelepen, a Pók utcai lakótelepen, Békásmegyer nyugati oldalán és a Kaszásdűlői lakótelepen folytatódik.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság