Gőzerővel folynak a 2023-as Közösségi Költségvetés fejlesztései

Hírek
Közzétéve:

Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy beleszólásunk lehessen a „négy falon kívüli” lakókörnyezetünk kialakításába. Aztán 2020-ban – a fővárosban az elsők között – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is meghirdette a Közösségi Költségvetést, amely pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert a III. kerületi lakosok körében, akik úgy érezték: végre valaki meghallgatja az ő hangjukat is.

A Közösségi Költségvetés eredményeként az elmúlt években rengeteg olyan projekt valósult meg, amely szebbé, kényelmesebbé, élhetőbbé tette kerületünket: forgalmi csomópontok váltak biztonságosabbá, több helyszínen óvodák, bölcsődék eszközparkja és udvara került fejlesztésre, no meg, a 2023-as kampány egyik győztes pályázataként kialakításra került Budapest első ingyenes sószobája is, a Csillaghegyi Közösségi Házban.

A kültéri fejlesztésekkel természetesen meg kellett várni a tavasz beköszöntét, de amint az időjárási viszonyok engedték, a szakemberek rögvest hozzáláttak a kivitelezésnek. Azóta több helyen is gőzerővel folynak a munkálatok: a Kiscelli utca környéki parkrendezés fő célkitűzése az, hogy a lakóházak közötti régi, leromlott állapotú burkolatokat buja zöldfelületek váltsák fel. Az ültetések és a füvesítés helyét egyelőre kerítés óvja, annak érdekében, hogy a beültetett új növények meg tudjanak erősödni, s hamarosan egy új fa is elfoglalja helyét a már most is sokkal élettelibb terepen.

A Gyenes utcában és a Harsánylejtőn egyaránt játszótérfejlesztésre érkezett a legtöbb szavazat 2023-ban. Előbbi helyszínen a hinták alatt található régi, kikagylósodott gumiburkolat cseréjével kezdődtek a munkálatok, de javításra kerültek a lépegető korongos játékok is, mi több, hamarosan új, piramis-köteles mászóka is telepítésre kerül majd. A Harsánylejtőn napelemes kandeláberek, illetve egy játéktároló doboz várja majd az ide látogatókat a fejlesztés végén, és a vízbekötés folyamatban lévő megoldása után egy új ivókútból csillapíthatja majd szomját kicsi, s nagy egyaránt.

Ne feledjék: május 1-én kezdetét veszi az idei Közösségi Költségvetés szavazása, amelyben ismét 10 körzet 3-3 fejlesztése közül választhatnak Önök is. Szavazzanak, vegyék ki részüket a III. kerület szépítéséből, hogy utána azzal a jó érzéssel szemlélhessék majd a készülő fejlesztéseket, hogy tudják: Önöknek is része van a fejlődésben!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság