Gyermeknapi ételosztás és játékos programok a Flórián téren

Hírek
Közzétéve:

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete gőzerővel készül a Gyermeknapi ételosztásra. A mindennapos ebédosztások mellett az alapítvány az év során 4 alkalommal szervez kiemelt segélyakciót. A gyermeknapi programot hagyományosan Óbudán, a Flórián téren, a „faluház” előtti parkolóban tartják meg. Ide azokat a családokat várják, akik az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ ellátottjai. A 800 adag meleg ebéd mellé egy-egy gazdag tartós élelmiszercsomagot is ajándékoznak az érkezőknek, összesen 4,5 tonna mennyiségben, illetve gyermeknapi programokkal, játszóházzal is kedveskednek a kicsiknek. Az élelmiszercsomagban akár 1-2 heti főzéshez is elegendő tartós élelmiszert találnak, illetve finomságokat, csemegéket is vihetnek haza a gyerekeknek. A programon részt vesz Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, valamint az Összefogás Óbudáért Egyesület, akik játékokkal kötik le a kicsik figyelmét és további finomságokat hoznak nekik.

A nehéz körülmények között élő családok legtöbbje sokgyermekes, akik néha elképesztően lemondott körülmények között élnek. Ezek a gyerekek már egészen pici koruktól megszokják a szegénység, a nélkülözés érzését, ami negatívan hathat a biztonságérzetükre. A pénzügyi bizonytalanság miatt gyakran éri őket feszültség és stresszhatás, hiszen a szülők számára rendkívül nyomasztó, ha nem tudnak megfelelően gondoskodni gyermekeikről, így könnyebben alakulnak ki feszült helyzetek a családban. Az Ételt az Életért önkéntesei ezért minden lehetséges módon támogatják a családokat, hiszen a gyermekek számára az a legfontosabb, hogy szüleik társaságában, békében, édesanyjuk jelenlétében lehessenek és megkapják a táplálásukhoz szükséges megfelelő alapanyagokat és a kellő odafigyelést.

A Krisna-hívők az Ételt az Életért programjukkal, valamint Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és intézményei reményt kívánnak adni a családoknak, és egy kis mosolyt csalni a gyerekek arcára. A boldog, örömteli, ha nem is felhőtlen, de legalább alapvető biztonságban és méltósággal megélt gyermekkor ugyanis az egészséges felnőttkor alapja.

Az ételosztás 2019. május 25-én szombaton, 11 órakor kezdődik a „Faluház” előtti parkolóban. A gyermeknap játékai, foglalkozásai nem csak a kerület rászoruló családjai, hanem mindenki számára – lakóhelytől és szociális helyzettől függetlenül – egyaránt elérhetők, ingyenesek!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság