Gyermeknapi fesztivál és ételosztás óbudai családoknak

Hírek
Közzétéve:


Idén igencsak hűvös, esős tavasz köszöntött ránk, mely a megszokottnál dúsabb és zöldebb köntösbe öltöztette Budapest utcáit, tereit. Ebben az üde májusi környezetben került megrendezésre szabadtéri játszóházzal egybekötött Gyermeknapi ételosztás az óbudai Flórián térrel szemközti parkolóban, a Szőlő utca és Vörösvári út sarkán.

Az ingyenes gyerekprogramokkal párhuzamosan 800 adag meleg étel és tartós élelmiszercsomag került kiosztásra az óbudai családsegítő által kiértesített helyi rászorulók között.

Az ízletes zöldborsófőzelék, friss pékáru és indiai darapuding mellett minden rászoruló  egy 20 összetevőből álló élelmiszercsomagot vehetett át.  A csomag tartalmazott tésztát, cukrot, lisztet, rizst, citromlevet, margarint, datolyát, mazsolát, Pufi sós extrudált kukoricapelyhet, szőlőcukorot, háztartási kekszet, Mesefit kekszet, túró rudit, tömlős sajtot, cornflakes reggelizőpelyhet, csokoládét, kenyeret, banánt/almát, konzerveket, mosogatószivacsot és gyufát is.

A programon már hagyományosan részt vettek az óbudai önkormányzat – amely már évek óta támogatja a Krisna-hívők által folytatott kerületi szegényélelmezési tevékenységet- és a családsegítő munkatársai is.

Az Összefogás Óbudáért Egyesület idén is játékszereket és édességet osztott, továbbá logikai játékokkal foglalták le az érdeklődő gyermekeket.

A rászoruló lakosság számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi segítséget nyújtó mozgó orvosi rendelője (MOR) nyújtott tanácsadási szolgáltatást, ahol a szakemberek konzultáció során az alapvető gyógyszerekkel, vitaminokkal, egészségügyi és szociális kérdésekkel kapcsolatban adtak útmutatást.

Gyermeknap alkalmából ingyenesen állt rendelkezésére a gyermekeknek az ugrálóvár, lufihajtogatás, izgalmas kézműves foglalkozások, indiai arcfestés és élő zenés egyéb játékos programok. Az apróságoknak lehetősége nyílt kipróbálni egy igazi tűzoltóautót is, beülhettek a vezetőfülkébe, vagy pumpás vizes tömlővel célba lőhettek. A játszóház minden résztvevőjét megvendégelték egy nagy pohár limonádéval.

  

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Ismerje meg Ön is forgalomcsillapítási terveinket!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Ágaprítási akciót hirdetünk!

Hírek
Közzétéve:

Véleményt mondtak a III. kerületiek – Itt vannak első lakossági konzultációnk eredményei