Gyermeknapi és egyéb programok hétvégére

Hírek
Közzétéve:

Május utolsó hétvégéjén a szombat és a vasárnap is megannyi különleges programot tartogat a gyermekek és családjaik részére.

Szombati programok

Óbudaiak a Lupa Beach-en

A Lupa-tónál található Lupa Beach május 25-én ingyenesen látogatható III. kerületi lakcímkártyával. A szülőknek jó hír, hogy a létesítményhez tartozó parkoló ingyenes lesz, valamint a kerületből több időpontban is Lupa buszok indulnak Budakalászra, ezek szintén ingyenesen vehetők igénybe. Az időjárás előrejelzés szerint napsütéses idő várható! A gyermekeknek és az érdeklődő szülőknek szóló programokról Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata gondoskodik, lesz

  • gyereksarok, kézműveskedés,
  • Hogyan működik a testünk? – társasjátékok, puzzle kisebbeknek-nagyobbaknak,
  • Víz-kvíz – játékos feladatok a vízzel, vízről mindenkinek,
  • Napozás szabályai – fényvédelem,
  • Védőnői szűrések gyermekeknél: súly, magasság, vérnyomás, látás, színlátás, térlátás (sztereoteszt) vizsgálata,
  • Egészségfejlesztés: fogápolás, kézmosás, élelmiszer-higiéné, dohányzás-megelőzés, nőgyógyászati szűrővizsgálatok fontossága (emlő-, méhnyak-, petefészekrák jeleinek korai felismerése),
  • Balesetmegelőzés – mini KRESZ pálya,
  • Elsősegélynyújtás, úti patika.

A Lupa Beach-en ezen kívül sportversenyek és az ‘Egészségkörút Óbudán’ jóvoltából egészségügyi szűrőbusz várja az óbudaiakat. A részletes programért kattintson a képre!

Gyermeknapi ételosztás

Szintén szombaton hagyományosan a Faluház előtt gyermeknapi ételosztás lesz, amelyre azokat a családokat várják, akik az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ ellátottjai. A gyermeknap játékai, foglalkozásai azonban nem csak a kerület rászoruló családjai, hanem mindenki számára – lakóhelytől és szociális helyzettől függetlenül – egyaránt elérhetők, ingyenesek!

Programok az ÓKK-ban

Az Óbudai Kulturális Központ a San Marco utcában szintén várja a kicsiket és nagyokat akár esik, akár fúj: a Kalandra fel, kis és nagy kalózok! című eseményen fellép a Zabszalma együttes, valamint kézműves játszóház, kisvonat, és ugrálóvár is lesz! Készüljetek hát, mert vár benneteket a kalózkaland! A belépés díjtalan.

Amíg a San Marco utcában kalózos programok lesznek, addig Békásmegyeren ‘Örömóra’ elnevezésű táncházat tart a legkisebbeknek Csoóri Julianna kisgyermeknevelő és a Kerek Zenekar. Az elhangzó dalokat, mondókákat a bölcsődés gyermekek az ‘Élő népzene a bölcsődében’ című programsorozatból már jól ismerik, a szülőknek, hozzátartozóknak lehetőségük van belekóstolni a remek hangulatba. A Csoóri Sándor Alap pályázaton nyert támogatással a belépés ingyenes.

A Csillaghegyi Közösségi Házban Szivárványos gyereknap lesz, amely családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással, míg a 3K-nál folyamatos színes programokkal várnak minden kedves gyermeket és gyermeklelkű felnőttet. Lesz gokart, csúszdás ugrálóvár, családi játszótér, kalandjáték, arcfestés és lufihajtogató bohóc is!

Egészségkörút állomása a 3K- Kulturális központban

 

Buszok, élmények

A kisfiúk és nagyfiúk imádják a buszokat, járműveket, nekik kedvez idén is a BKV: nyílt nap lesz az Óbudai autóbuszgarázsban! A színes programoknak köszönhetően garantált, hogy egyik korosztály sem fog unatkozni. A telephelyre látogatók a megszokott módon „testközelből” szemügyre vehetik a garázsból üzemeltetett BKV-s autóbuszokat, és a nosztalgia flotta számos darabját is, bemutatkozik a BKV teljes turisztikai tevékenysége, a Sikló, a Libegő, a hajó, valamint a Gyermekvasút is. A Közlekedéstudományi Intézet jóvoltából a gyerekek interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedés szabályaival. A gyermeknapi hangulatot ugrálóvár, hordókból kialakított elektromos kisvonat és arcfestés teszi teljessé. A nyílt napra való belépés szokás szerint ingyenes és nem igényel regisztrációt.

kép: BKV Zrt.

Tűzoltók a mindennapokban

Szintén hagyomány, hogy gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok szertárkapui, így a III. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság célja, hogy bemutassák a gyerekeknek és szüleiknek a tűzoltók mindennapi tevékenységét, életét. A gyerekek felülhetnek a tűzoltóautókra, megnézhetik a tűzoltók felszereléseit. Próbariasztásokat is láthatnak az érdeklődők, így azt is, hogy hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöznek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére. A parancsnokságokon bemutató termek, kiállítások, emlékszobák is várják a vendégeket.

kép: programturizmus.hu
kép: programturizmus.hu

Vasárnapi program

A Csodák Palotája vasárnap különlegességgel készül: az M2 Gyereknap alkalmából a játéktérben, ahol a Csodák Palotája különleges gyereknapi programjai mellett az M2 gyerekcsatorna garantálja a feledhetetlen élményt, a 250 interaktív játék kipróbálását színesítve a látogatók megtapasztalhatják, milyen érzés RC rovers-eket irányítani, hogy mennyire lennének sikeresek egy rakéta kilövésében, vagy hogyan lehet biliárdot játszani lábbal és focilabdával, vagy csocsózni 3 oldalú asztalon. A gyereknapi program Csodák Palotája napijeggyel látogatható.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság