Ha ma sokat fogyasztasz, holnap nem biztos, hogy jut elegendő belőle! – Víztakarékos adagolókat kaptak kerületi óvodáink

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A legklímabarátabb kerület cím büszke tulajdonosaként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja az energia- és vízmegtartó eljárások támogatását. Ezúttal az összes, azaz 33 kerületi óvodánkat láttunk el vízátfolyás-szabályozóval – más néven perlátorokkal –, hogy a víztakarékos adagolást biztosíthassunk.

Önkormányzatunk a környezetbarát szemléletformálás és a zöld gyakorlatok elterjesztését célzó törekvései között kiemelten fontosnak tartja a vízpazarlás elleni küzdelmet. Így nem első ízben teszünk lépéseket a víztakarékosság népszerűsítése és támogatása érdekében.

A nyár folyamán víztakarékossági adagoló kedvezményes vásárt rendeztük meg a harmadik kerületi lakosok számára. A víztakarékossági csomag-akciót szintén Burján Ferenc, klíma- és környezetvédelmi ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezte.

Környezetvédelmi feladatként az összes önkormányzati óvodánk, azaz 33 gyermekintézmény kézmosó csapjaira és zuhanyzóira szereltettünk fel perlátorokat. Ezzel várhatóan 40-45 százalékkal sikerül majd csökkenteni a gyermekintézményekben a vízfogyasztást, így takarékoskodva az anyagi források mellett az egyik legértékesebb természeti kincsünkkel, az ivóvízzel.

Burján Ferenc alpolgármester hangsúlyozza, hogy a környezetbarát, edukációs és klímabarát akcióinknak az óvodákban kiemelt helye van, hiszen ha a kisgyermekek már ilyen fiatalon elköteleződnek zöldügyek mellett, egész életükben ki fognak tartani azok képviselete mellett.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság