Hamarosan becsengetnek: több gyerek közlekedik, kezdődik az iskolaszolgálat

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelt fontosságúnak tekinti a közlekedés biztonságát. Ezért a gyermekek iskolakezdési baleseti kockázatának csökkentése érdekében Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság és a kerületi Polgárőrség látható jelenlétet biztosít a tanintézmények és nevelési intézmények közvetlen környezetében.

A forgalomsegítés célja a közlekedési jogsértések megelőzése, megszüntetése, a gyermekek és a szüleik biztonságának garantálása, különös tekintettel a tanévkezdésre.

A közterület-felügyelők az alábbi intézmények közelében lévő gyalogátkelőknél segítik a forgalmat:

  • Bárczi Géza Általános Iskola – Nád utca és Hollós Korvin Lajos utca gyalogátkelőhely
  • Csillaghegyi Általános Iskola –Dózsa György út 42. gyalogátkelőhely
  • Szent József katolikus Óvoda, Általános Iskola / Pais Dezső Általános Iskola – Templom utca és Ezüsthegy utca gyalogátkelőhely
  • Dr. Béres József Általános Iskola – Pünkösdfürdő utca gyalogátkelőhely

A közterület-felügyelet iskolaszolgálat-tevékenysége nemcsak a tanévkezdés időszakában, szeptemberben, hanem az előző évekhez hasonlóan egész tanévben folyik.

Kérjük, hogy a kerület néhány olyan iskolájánál, ahol K+R parkolási rend van érvényben, az előírtak szerint vegyék igénybe az arra kialakított területeket annak érdekében, hogy az iskolába érkezés gyorsan és szabályszerűen történjen.

Kérjük továbbá, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek!

Köszönjük.

 

iskolaszolgálat

gyerek

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság