Hamarosan kezdődik a Közösségi Költségvetés 2023-as nyertes projektjeinek megvalósítása

Hírek
Közzétéve:

A Közösségi Költségvetés idei javaslattételi szakaszának elindulásával párhuzamosan javában folynak az egyeztetések a szakemberek bevonásával a 2023-as kampány győztes projektjei kapcsán, hogy amint az időjárás is engedi, megkezdődhessenek a munkálatok a szabadtéri helyszíneken.

A Közösségi Költségvetés kapcsán megszokhattuk a korábbi években, hogy a bölcsődei, óvodai közösségek kifejezetten jól teljesítenek: a kisebb munkák, besegítések kapcsán amúgy is igen aktív szülők nem csupán az ötletelésben, de a szavazási szakaszban is könnyen mozgósíthatók. Ennek is köszönhetően a Közösségi Költségvetés 2023-as kampányában négy kisgyermekekkel foglalkozó intézmény fejlesztési igénye is a győztesek közé került: az Óbudai Meseerdő Óvoda Meggyfa utcai telephelyén, a Szérűskert Bölcsődében, az Óbudai Mesevilág Óvoda Cseppke Tagóvodájában, és a Kelta Bölcsődében egyaránt udvarfelújítás, illetve udvarfejlesztés a feladat.

A problémák és az igények – nem is annyira meglepő módon – igencsak hasonlatosak a különböző intézményekben. Mert hiába füvesítenek gyakorta az udvarokon, a legforgalmasabb részeken a nevelési év előrehaladtával egyre szaporodnak a kiscipők által kikoptatott kopár foltok, a por és a sár jelenléte pedig sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem kívánatos az ovikban és a bölcsikben. Öntött gumi, műfű, ellenállóbb gyep – a lehetséges alternatívák közül a szakembereknek kell megtalálni az adott helyszínhez legjobban illeszkedő, időtálló és gazdaságos megfejtést. Hasonló a helyzet az árnyékolással is, a kiöregedő fák kezelése és új napvitorlák elhelyezése egyaránt a megoldási terv része lehet. De szinte minden intézményvezető rákérdez az új játszóeszközök kihelyezésének költségére is, és persze mindenki hoz egy-két, szülőkkel együtt kidolgozott, vagy máshonnan ellesett ötletet is, amivel komfortosabbá, biztonságosabbá tehető a legkisebbek mindennapjainak egyik legfontosabb helyszíne.

A feladat tehát adott, s ami bíztató lehet: ha a kivitelezők is olyan lelkesedéssel és hozzáértéssel végzik majd a rájuk kiszabott munkát, mint amit a bölcsődei és óvodai személyzet részéről tapasztalhattunk az egyeztetések során, akkor bizony sok mosolygós gyermek hangjától lesznek hangosak az érintett udvarok a munka végeztével.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság