„Hamarosan megújulhat a Pethe Ferenc tér és környéke”

Hírek
Közzétéve:

– Tősgyökeres óbudaiként szívügyem, hogy minden korosztály igazi otthonának érezze a kerületet, és szűkebb pátriáját, Kaszásdűlőt. Kiemelten fontosnak tartom a közlekedés és a lakókörnyezet minőségi fejlesztését is.

„Az idősek egészség-megőrzése szívügyem”

– Beszéljünk a nagyobb volumenű, megvalósult beruházásainkról!

– A gyermekek örömére, még három évvel ezelőtt felújítottuk a Reviczky Ezredes utca mögötti játszóteret. Az idősek egészségmegőrzése szívügyem, ezért az ezt megelőző évben Örök-Ifjak fitness parkot hoztunk létre, a fővárosi és kerületi önkormányzat vezetésének és az ott lakók támogatásával, a Hévízi út 12-16. számú házak mögött. Nagy örömünkre szolgál, hogy az idősebb korosztály is birtokba vette, szereti.

A Pethe Ferenc téren, a 3K melletti hűs területen az idősek kérésére új padokat telepítettünk, két évvel ezelőtt. Az utak minőségét is javítottuk. Négy évvel ezelőtt a Búza utca melletti sétány betonkockáit pótoltuk, a sérült aszfaltot helyrehozattuk, csakúgy, mint a Kaszásdűlő utcai házak előtti aszfaltozott járdát. Még szintén abban az évben, a Búza utcában gyalogos átkelőt építtettünk ki, így a Zab utcánál biztonságosan megközelíthetővé vált a HÉV-megálló.

Az autósoknak előnyös, hogy bővítettük a parkolóhelyeket a Búza és Kaszásdűlő utca környékén. Utóbbi parkoló kijáratát teljesen leaszfaltoztattuk a Huszti út felé. A Pethe Ferenc téri padokat javíttattuk a Sziget Fesztivál után.

Nagyon népszerű a lakosok körében a tavaly szeptemberben átadott Könyvmegálló és a hozzátartozó, első, úgynevezett Okospad.

Parkfelújítások, közterületek rendbetétele

– Három évvel ezelőtt a Kaszásdűlő utcai pihenőpadokat teljes felújítottuk, és most tavasszal kicseréltük a Bud Spencer park padjait. Most már kényelmesen le lehet ülni megpihenni. Pár évvel ezelőtt szélesíttettük ki a Hévízi utat, a Hévízi út 11-től a Huszti útig. Több területet aszfaltoztattunk. Három éve a Kaszásdűlő utcában és az óvoda mögötti sétányon javíttattuk az aszfaltot. Idén márciusban a Huszti úti parkoló kijáratának aszfaltozását helyreállíttattuk, a fa gyökérzetének szakszerű kezelésével. Négy évvel ezelőtt az Apát utcai fakorlátokat, kerítéseket javítottuk, pótoltuk. Tavalyelőtt a Hévizi úton kiépíttettük a járdát és a közvilágítást a Bogdáni úton. Még szintén abban az évben a Kaszásdűlő utca kivezető szakaszának felfagyott részeit javíttattuk, a Meggyfa utcában facsemetéket telepítettünk, idén év elején pedig a Kaszásdűlő utcai rönk-kerítéseket javíttattuk és cseréltük, ezáltal is szebbé téve a környezetet.

Nagy fejlesztés előtt áll Kaszásdűlő

– Melyek a közeli tervek a választókerületében?

– Tervezzük még a távfelügyeleti rendszer folyamatos fejlesztését, a gyermekek és idősek kérésére a Filatorigáti HÉV-megálló peronjainak emelését. Fontosnak tartom, hogy a Kaszásdűlő utcában az autóforgalmat minimálisra csökkentsük és a Bud Spencer parkban a pihenőpadok számát növeljük. A TÉR_KÖZ pályázaton Kaszásdűlő 300 millió forintot nyert, ezt az önkormányzat 124 millió forinttal kiegészítette. Egyik fő célkitűzésünk a Pethe Ferenc tér és környékének megújítása, a gyalogos forgalom biztonságossá tétele.

Az iskola melletti területen multifunkcionális parkot létesítünk.Minden erőfeszítésemmel céljaink megvalósításán fáradozom. Szerencsére sok pozitív elismerő szót, visszajelzést kapunk Kaszásdűlő lakosaitól, ez újra és újra lendületet ad, ezúton is köszönjük a támogatást, polgármester úr és csapata nevében.

Sz. Cs.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság