Hétfőn ismét szúnyogirtás lesz kerületünkben – Mi is tehetünk az invázió ellen

Hírek
Közzétéve:

A szúnyoggyérítéshez alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Néhány óvintézkedést mégis javaslunk. A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a szúnyoggyérítés napján gyűjtsük össze vagy takarjuk le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat tartsuk zárva, a külső levegőt bejuttató szellőztető berendezéseket pedig kapcsoljuk ki. Az érintett területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt mossuk meg. Az irtást végző gépkocsi közvetlen közelében ne tartózkodjunk.

A szúnyoginvázió megelőzéséhez mi magunk is hozzájárulhatunk. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a legkülönfélébb tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként rendszeresen öntsük ki vagy takarjuk le az épületek körül a vizet összegyűjtő tárgyakat, edényeket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Karácsony alkalmából LEGO-csomagokat kap minden harmadik kerületi óvodás csoport

Hírek
Közzétéve:

Folyamatosan végezzük az úthibák javítását

Hírek
Közzétéve:

A Boróka az év harmadik kerületi fagyizója