Hintalovon jelzőrendszeri képzés bölcsődei kisgyermeknevelők részére

Hírek
Közzétéve:

Októberben és novemberben egy-egy napos jelzőrendszeri képzésen vehettek részt a kerületi bölcsődék önként jelentkező dolgozói, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szervezésében.

A két fél közötti együttműködés keretében egész évben folyó képzések ezúttal kifejezetten a bölcsis korosztálynál felmerülő kérdésekre fókuszáltak. Szó esett az ENSZ gyermekjogi egyezményéről éppúgy, mint a keretrendszer – erőforráshiány miatt a gyakorlatba sokszor nehezen átültethető – elveiről, és arról is, hogy a hétköznapokban hogyan vannak jelen mindannyiunk életében a gyermekjogokat érintő témák. A képzés elsődleges célja az volt, hogy kialakuljon valamiféle közös tudás az alapvető gyermekjogi fogalmakról, illetve, hogy a hasonló munkakörben dolgozók megoszthassák egymással tapasztalataikat, évek során kialakult „jó gyakorlataikat”.

Ennek megfelelően a program nagy erősségeként említhetjük, hogy mind a tudásanyag összeszedése, mind az ismeretek feldolgozása interaktív módon, gyakorta játékos feladatokon keresztül valósult meg, így a résztvevők végig érezhették: ők is tevőleges részei a folyamatnak. A közös munka során a konkrét (s egyben anonim) bölcsődei kérdésekre a Hintalovon jogi és pszichológiai területen egyaránt jártas munkatársai segítettek válaszokat találni, így a nap végén mindenki azzal a tudattal indulhatott vissza bölcsődéjébe, hogy még egy eszközt kapott a kezébe a legkisebbek életének zökkenőmentessé tételére.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság