Libikóka a közös játék öröméért

Hírek
Közzétéve:

A MagikMe – Én is hadd játsszak veled elnevezésű projekt öt sérült gyermeket is nevelő édesanya hiánypótló vállalkozása, ahol olyan játszótéri eszközöket terveznek, amelyeken a kerekes székből kiszállva tud a sérült gyerek együtt játszani egészséges társaival.

2015. 10. 15. MagicMe játszóeszköz átadás Huszti úti játszótér AI_29

Az átadó ünnepségen Harsányi Eszter, a MagikMe projekt vezetője kezdeményezésük kapcsán elmondta, a sérült gyermekeket nevelő szülők tapasztalata az, hogy a gyerekek, de a szülők is el vannak szigetelve a való világtól. – „Eddig nem tűnt fel az embereknek ez a hiány, ez is a kampányunk célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a problémára. Ezek a gyerekek be vannak zárva a kerekes székükbe, és ez sajnos határt emel közéjük és az egészséges társaik közé” – tette hozzá a projektvezető. A Pillangó segítségével tényleges kapcsolat alakulhat ki a sérült és egészséges gyerekek között, ami mindegyikük jövőjét tekintve nagyon fontos. Majd hozzáfűzte: „Mindenkinek kellene egy sérült gyermek a környezetébe, hogy lássa, ők ugyanolyan emberek, mint bármelyikünk.”

„Ez a játszóeszköz tökéletesen illik az önkormányzat gyermekvédelmi törekvéseibe, a Helyi Esélyegyenlőségi Programban megfogalmazott célokhoz illeszkedően.” – ezt már Kelemen Viktória alpolgármester mondta a játék leleplezése előtti percekben. Hozzátette: „Idén már a harmadik Máltai játszótéren adtunk át Gyerek KönyvMegállót, a kerületben az óvodába és az iskolák alsó tagozatába járó gyerekek láthatósági mellényt kaptak annak érdekében, hogy az intézményeken kívül biztonságosan közlekedhessenek. Továbbá az Önkormányzat elkötelezett törekvéseit bizonyítja az is, hogy idén megkaptuk a Fogyatékosbarát Önkormányzat címet, és október közepén átvehettük az Unicef Gyermekbarát Település kitüntetését is.

A most átadott Pillangó játszótéri eszköz a sorozat első eleme, biztonságosságát a német TÜV garantálja. A MagikMe idén nyár óta együttműködik az UNICEF Magyar Bizottságával, mely kiemelt feladatának tekinti, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a fogyatékossággal élő gyermekeket.

Az eszköz leleplezése után a jelenlévő gyerekek, köztük az Almáskert – Csicsergő Óvoda integrált csoportjának óvodásai birtokba vették a játékot.

Az átadáson jelen volt Mihalik Zoltán László az Együtt-PM óbudai képviselője is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság