Óbudai Egészségügyi Konzultáció 2018

Hírek
Közzétéve:

TISZTELT ÓBUDAI POLGÁR!

Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátásának pontosabb megismerése érdekében fordulok Önhöz. Polgármesterként fontos számomra, hogy a III. kerületben működő kórház, szakrendelők, illetve az egyéb, egészséget szolgáló intézmények úgy infrastruktúrában, mint szolgáltatásaik terén alkalmazkodjanak a XXI. század kihívásaihoz és a kerületben élők elvárásaihoz is.

Véleménye, észrevételei alapján szeretnénk elkészíteni azt a problématérképet, mely az itt élők szempontjait tükrözi. Mivel az egészségügyi szolgáltatásokat (preventív, diagnosztikai vagy terápiás célból) szinte minden korosztály igénybe veszi – feltételezhetően Ön is -, tapasztalatai hozzá segíthetnek bennünket, a valós igények és elvárások megismeréséhez. Annak érdekében, hogy mind a felnőtt, mind pedig a gyermekek egészségügyi ellátásának körülményeiről a lakosság észrevételeinek tükrében reális képet kaphassunk, a konzultációt 2 fordulóban hirdetjük meg.

Az első forduló konzultációs ívét, amely a felnőtt lakosság egészségügyi ellátásával kapcsolatos kérdéseket tartalmazza, 2018. május 11.- 2018. szeptember 30. közötti időszakban az Óbuda újságon keresztül a háztartásokba, illetve a kijelölt gyűjtőpontokon kihelyezve juttatjuk el az óbudai polgárokhoz. A második forduló, amely a gyermekek egészségügyi ellátására és annak körülményeire kérdez rá, 2019-ben kerül meghirdetésre.

A beérkező válaszok segítenek bennünket abban, hogy megismerve az igényeket, javaslatokat elindulhasson a megoldást, a javítást célzó intézkedésterv kidolgozása. Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy az észrevételek összegzése nem jelenti azt, hogy az összes jelzett hiányosságot azonnal pótolni tudjuk, és a megfogalmazott igényeket rögtön teljesítjük. Ennek oka természetesen nem az akarat hiánya, sokkal inkább a fejlesztési elképzeléseknek gátat szabó, szűkös források adottsága. Mindezekkel együtt szakembereink a beérkezett kérdőíveket kiértékelik és a belőlük következő legfontosabb elvárások teljesítésére a jövő évi költségvetés tervezése során igyekeznek forrást elkülöníteni, hiszen a pozitív változás közös célunk és érdekünk.

Kérdőíveink az egészségügyi ellátással kapcsolatos kényelmi funkciókra, a helyi egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférésre, az infrastrukturális állapotok felmérésére, – az épületek kialakításával, az intézmények felszereltségével, – ezek finanszírozásával összefüggő észrevételekre vonatkozó kérdéseket tartalmazzák. Ezek mellett az orvos-beteg találkozásokkal összefüggő problémákról is képet adhat. A kérdésekre válaszlehetőségeket kínálunk, de egyéb észrevételeit is megfogalmazhatja.

A kérdőív megtalálható az Óbuda újság május 11-i számában és a gyűjtőpontokon, vagy kitölthető online is a fenti linkre kattintva. Amennyiben papíron töltötte ki a kérőívet, kérem, juttassa el részünkre az alábbi helyszíneken kihelyezett gyűjtőládákba bedobva:

  • Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco. u. 81.)
  • Kaszásdűlői Kulturális Központ 3K (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.
  • Óbudai Kul­tu­rá­lis Köz­pont Békás­me­gyeri Közös­ségi Háza (1039 Buda­pest, Cso­bánka tér 5.)
  • Óbudai Kulturális Központ Civil Háza (1036 Budapest, Kolosy tér 2. piac, galéria)
  • Óbudai Kulturális Központ Csil­lag­he­gyi Közös­ségi Háza (1039 Buda­pest, Mátyás király útja 13–15.)
  • Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti rendelő (1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.)
  • Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri rendelő (1039 Budapest Csobánka tér 6.)
  • Tüdőszűrő Állomás és Tüdőgondozó Intézet (1033 Budapest Laktanya u. 4.)
  • Ügyfélszolgálat (1033 Budapest, Harrer Pál utca 2.)
  • Polgármesteri Hivatal (1033 Budapest, Fő tér 3.)
  • Szent Margit Kórház (1032 Budapest, Bécsi út 132.)

A kérdőívek kitöltése minden esetben anonim módon történik, nem kell sem nevet sem egyéb adatot (elérhetőséget) feltüntetni. Üres kérdőívek az Óbuda újság május 11-i számában, valamint a gyűjtőhelyeken is megtalálhatók, ahonnan ingyenesen elvihetők.

Amennyiben szeretné közelebbről megismerni a már betervezett és részben megvalósított egészségügyi fejlesztéseinket, látogasson el a megujulo.obuda.hu honlapra, ahol az Örlős Endre Program által összefoglalva, részletes információkhoz juthat.

Válaszadása amellett, hogy óbudai közösségünk iránt érzett felelősségről tanúskodik, külön megtisztelő számunkra, ezért előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Bús Balázs
polgármester

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

„Már kék selyembe pompázik az égbolt” – Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Súlyos szennyezést mért a Greenpeace a Gázgyárnál

Hírek
Közzétéve:

Átadtuk az Óbuda Kultúrájáért Díjat