I bike Budapest bringás felvonulás április 23-án – Ahol jó bringázni, ott jó élni

Hírek
Közzétéve:

Az I bike Budapest felvonuláson a város olyan útjain lehet akár gyerekekkel is végigbiciklizni, ahol máskor nem. Ezt rendőrök és több száz önkéntes szervező biztosítja.

Az eseménnyel egy olyan Budapestet szeretnének teremteni, írják a szervezők, ahol nem csak ezen az egy napon tud mindenki biciklire ülni. „Hiszünk abban, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni.”

A Kerékpárosklub felmérései szerint a budapestiek több mint 70 százaléka nyitott a kerékpározásra, ha javulnak a feltételei.

Időpont, útvonal 

Az I bike Budapest bringás felvonulás a nemzetközi Föld napjához igazodva április 23-án, 15:00-kor indul a városligeti Királydombtól, ahonnan a Damjanich utca, a Rottenbiller utca, a Rákóczi út érintésével az Erzsébet hídon megy át a menet Budára. Átkel az Alagúton, majd az Attila útról visszafordulva újra átteker az Erzsébet hídon. Ezután a Pesti alsó rakparton éri el a menet az Árpád hidat és a Margitszigetet, ahol délután 5 körül közös bringaemeléssel zárul a felvonulás.

A menetet Désireé Bonis, Hollandia új nagykövete indítja el, mert a világ legbringásabb országa több mint 10 éve segíti a magyar kerékpáros fejlődést.

Az esemény további részletei a Facebookon.

Kerületünk Haladó Kerékpárosbarát Település.

Egész évben kerékpárral Óbudán.

Bebiciklizés projekt Óbudán.

 

Fotók: I bike Budapest

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság