I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a főpolgármester Budapesten

Hírek
Közzétéve:

A Dunán árhullám vonul le, amely az Országos Vízjelző Szolgálat jelenlegi előrejelzése szerint a hétvégén tetőzhet 670 cm-es vízállással. A főpolgármester az I. fokú árvízvédelmi készültség elrendeléséről döntött Budapesten négy szakaszon.

A Duna vízszintje június 6-áról 7-ére virradó éjszaka elérheti azt a szintet, amikor az alsó rakpartokat le kell zárni. Mindenki biztonsága érdekében június 6-án 0 órától tilos lesz a megállás az alsó rakpartokon. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság erről a mai naptól az ott parkoló autók szélvédőjén kétnyelvű tájékoztatást helyez el, június 6-án délutántól a még az alsó rakparton parkoló autókat elszállítja. Az alsó rakpart lezárására előreláthatólag június 6-án 20 órától lesz szükség.

A jelenlegi prognózis alapján a Római-parti sétány lezárására is szükség lehet. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat folyamatosan figyeli az Országos Vízjelző Szolgálat tájékoztatását, és – amennyiben a szakemberek indokoltnak látják – további intézkedésekről döntünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Közösségteremtési díjat nyert el Önkormányzatunk

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztató parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről