Idén is lesz Budapesti Tavaszi Fesztivál, de a járványhelyzetre tekintettel online formában

Hírek
Közzétéve:

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 1981 óta az ország egyik legnagyobb és legnívósabb kulturális fesztiválja. A több generáción és politikai rendszeren átívelő összművészeti eseménysorozat 40 éve állít színpadra meghatározó hazai és külföldi előadókat, egyedülálló kulturális színfoltot teremtve a fővárosban.

A pandémia miatt a fesztivál 2020-ban elmaradt, és bár sokan idén is temették, Budapest újraéleszti a hagyományt. A négy évtizedes múlttal bíró sorozat a város számára kiemelten fontos, hiszen karnyújtásnyira hozza a kultúrát a városban élőkhöz és az idelátogatókhoz.

„Budapest ezekben a nehéz időkben is fontosnak tartja, hogy megőrizze azokat az értékeket, amelyekre büszke lehet, és amelyek összekötik az itt élőket – mondta el Gy. Németh Erzsébet, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. A Budapesti Tavaszi Fesztivál pedig egy ilyen érték, amire a Főváros vigyáz, és vigyázni is fog, bármilyen ellenszélben kell is kiállnia emellett” – tette hozzá. 

„Célunk, hogy fesztiváljainkkal közelebb menjünk az emberekhez, és olyan élményt adjunk nekik, amitől erőre kapnak a hosszú bezártság után – mondta el Faix Csaba, a fesztivált szervező Budapest Brand vezérigazgatója. – Idén ezt a korlátozások idején úgy tudjuk megtenni, hogy az egész fesztivált streameljük, és bárki ingyen megnézheti az otthonában, ahová sajnos már túl régóta be vagyunk zárva.”  

Az online megvalósulás miatt 2021-ben előtérbe kerülnek a vizuális tartalmak. A szervezők minden nap egy „highlight” eseménnyel készülnek, ami méltó módon merít a fesztivál 40 éves hagyományaiból. Ezeket mai, aktuális kísérőrendezvények egészítik ki, összekapcsolva a múltat a jelen irányaival. Az idei fesztivál így egyfajta virtuális, retrospektív tárlata lesz az elmúlt évtizedeknek, miközben friss eseményeket és élményeket kínál a képernyő előtt ülőknek.

Minden előadás ingyen követhető lesz az online felületen.

A pontos programokat később, az eseménysorozat indulása előtt jelentik be a szervezők.

A rendezvény pontos dátuma: 2021. 04. 09–18.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál Facebook-oldala: https://www.facebook.com/BudapestiTavasziFesztival

A Budapesti Tavaszi Fesztivál Instagram-profilja: https://www.instagram.com/tavaszifesztival/

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság