Várja a fürdőzőket a Római-parti Plázs! – Június 29. nemzetközi Duna-nap

Hírek
Közzétéve:

A nemzetközi Duna-nap kezdeményezőinek célja, hogy felhívja a figyelmünket a sok európai nemzetet összekötő folyó megóvásának jelentőségére. És igen büszkék vagyunk arra, hogy önkormányzatunk üzemeltetheti a főváros egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyét: a Római-parti Plázst, amely már várja a fürdőzni vágyókat!

A nemzetközi Duna-napot minden évben megünneplik a Duna-medence országaiban, idén immár 21. alkalommal. Ma ünnepeljük a folyót, amely 10 országon, 4 fővároson folyik keresztül, de további 9 államból folyik még bele víz és ezzel 19 országot és 81 millió kulturális, nyelvi és történelmi szempontból is sokszínű embert kapcsol össze. A jeles nap minden évben egy-egy téma jegyében zajlik, az idei esztendő jelmondata:

„Őrizzük meg kéknek a Dunát”!

A Duna nemcsak városrészünk történelemét formálta, hanem ma is mindennapjaink fontos része, megőrzendő kincse, így itt, a harmadik kerületben különös örömmel emlékezünk meg a Duna napjáról. Ennek felelősségét átérezve többek között Óbuda-Békásmegyer lakóinak önkéntes munkájával összefogva rendszeresen teszünk közösen a Duna és partja tisztántartásáért, népszerű közösségi szemétszedési akcióink során.

És büszkén adjuk hírül, hogy az idei esztendőben szintén megnyitottuk a Római-parti Plázst. A főváros egyetlen ingyenes dunai fürdő helyére szeretettel várunk minden fürdőzni és kikapcsolódni vágyót!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság