Idén is sikeres a szünidei gyermekétkeztetés

Hírek
Közzétéve:

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a nyári szünet teljes időtartamára munkanapokon déli meleg főétkezést biztosít a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Bár a hivatkozott törvény további kötelezettséget nem ír elő, a Képviselő-testület döntése értelmében idén nyáron is minden rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek ebédelhet saját forrásból, a 2/1999. (I.29.) ÖK rendelet 9. § (18) bekezdése alapján a nyári szünet teljes időtartamában – 2016. június 16-tól 2016. augusztus 31-ig 55 munkanapon keresztül – a szülő, vagy törvényes képviselő igénybevételi nyilatkozata alapján.

Kétféle módon, több helyszínen van lehetőség a szolgáltatás igénybevételére az arra jogosultaknak. A gyermekek két nyári napközis táborban (Laborc utca, Kiserdei Nyári Napközis Tábor), illetve az alábbi két iskolában juthatnak meleg ebédhez:

Bp. III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
(1035 Bp., Szellő utca 9-11.).

Bp. III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola
(1039 Bp., Bárczi Géza utca 2.).

A megrendelt étel helyben történő elfogyasztására, illetve ételhordóban történő elszállítására minden munkanapon 12-14 óra között van mód.

A feltételekről és a részletekről – a korábbi évekhez hasonlóan – minden érintett család előzetesen levélben kapott tájékoztatást. Az ehhez mellékelt naptárban kellett megjelölniük, hogy mely napokra és melyik intézményben kívánják igénybe venni a szolgáltatást. A szülők az ételallergiás gyermekeik számára diétás ebéd igénylésére is kapnak lehetőséget: ez esetben az orvosi szakvélemény másolatát a naptár mellé szükséges csatolniuk.

Az augusztus hónapra vonatkozó feltételek és a naptár július közepétől lesznek elérhetőek a két iskolában, valamint a Szociális Szolgáltató Főosztály Ügyfélszolgálati Irodáján.

Az eddigi tapasztalatok alapján a szülők és a gyermekek is szívesen fogadják a lehetőséget, és várhatóan a tavalyihoz hasonlóan, idén is több tízezer adag étel kerül kiosztásra az iskolákban, illetve a táborokban.

További információk a Szociális Szolgáltató Főosztály munkatársaitól kérhetők az alábbi telefonszámokon: 437-8546, ill. 437-8917.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság