Idén nyáron is biztosított az ingyenes szünidei étkezés a szociálisan rászoruló gyermekek részére

Hírek
Közzétéve:

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény értelmében a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a nyári szünet teljes időtartamára munkanapokon déli meleg főétkezést biztosít a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Bár a hivatkozott törvény más gyermek vonatkozásában nem ír elő kötelezettséget, azonban idén is minden további rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek ebédelhet saját, önkormányzati forrásból, a 2/1999. (I.29.) ÖK rendelet alapján a nyári szünet teljes időtartamában – 2019. június 17-től 2019. augusztus 31-ig 54 munkanapon keresztül – a szülő, vagy törvényes képviselő igénybevételi nyilatkozata alapján.

Kétféle módon, több helyszínen adunk lehetőséget a szolgáltatás igénybe vételére az arra jogosultaknak. A nyári napközis táborban (Laborc u.) vakációzó gyermekek az ingyenes étkezés mellett különböző programokon is részt vehetnek. Továbbá az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ két telephelyéről (1035 Budapest Váradi Sándor utca 9-11., 1039 Budapest Kelta utca 5. ) van lehetőség az előre megrendelt kétfogásos, melegíthető ebéd elvitelére munkanapokon 12-14 óra között.

A korábbi évekhez hasonlóan az elvihető ebéd esetében a feltételekről és a részletekről minden érintett család előzetesen levélben kapott tájékoztatást. Az ehhez mellékelt naptárban kellett megjelölni, hogy mely napokra és melyik telephelyen kívánják igénybe venni a szolgáltatást. A szülők az ételallergiás gyermekeik számára diétás ebéd igénylésére is kapnak lehetőséget: ez esetben az orvosi szakvélemény másolatát is szükséges becsatolniuk.

Az augusztus hónapra vonatkozó feltételek július közepétől lesznek elérhetők az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ két telephelyén, valamint a Szociális Szolgáltató Főosztály Ügyfélszolgálati Irodáján. Természetesen folyamatosan van lehetőség az ebéd megrendelésére a júliusi napokra is!

További információk a Szociális Szolgáltató Főosztály munkatársaitól kérhetők az alábbi telefonszámokon:

Kittlerné Orosz Valéria: + 36 1 437 85 46

Estók Anikó: + 36 1 437 85 59

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság