Idős szeretteink egyedül is biztonságban élhetnek ‒ Gondosóra program

Hírek
Közzétéve:

A Gondosóra program keretében minden 65 éven felüli magyar állampolgár ingyenes hozzájuthat egy jelzőeszközhöz, amelyen segítséget kérhet. A saját otthonukban élő idős emberek biztonságát szolgálja a Gondosóra.

A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársak próbálnak segíteni a felmerülő problémákban.

Amennyiben diszpécserek – lehetőség szerint a Gondosórán keresztül jelzést leadó ügyféllel egyetértésben – úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély beavatkozását igényli, úgy a korábbiakban már megadott elérhetőségeken a kolléga felveszi vele a kapcsolatot, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára.

A Gondosóra program keretében alanyi jogon minden 65 éven felüli magyar állampolgárt megillet az ingyenes jelzőeszköz, amelyhez az országban mindenhonnan elérhető diszpécserszolgálat tartozik.

Magyarországon a következő négy évben épül ki a 65 éven felüli állampolgároknak alanyi jogon járó teljes program, amelyben a csuklóra rögzíthető vagy nyakba akasztható Gondosórához a nap 24 órájában elérhető diszpécserszolgálat tartozik. Jelenleg már csaknem 30 ezer 65 éven felüli magyar állampolgár használja szerte az országban a jelzőeszközt.

A tavaly sikeresen regisztrált idős embereknek ebben a hónapban elkezdődik a Gondosórák házhozszállítása. Mindazok, akik most igényelnek új eszközt, azok néhány hónapon belül megkaphatják Gondosórájukat. Regisztrálni és bővebb információkat olvasni programról a www.gondosora.hu oldalon lehet.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

2024-ben is támogatjuk a gyermeket egyedül nevelőket

Hírek
Közzétéve:

Bacchanália, búcsú, ballagás Óbudán – Megjelent az Anziksz téli lapszáma

Hírek
Közzétéve:

Izgalmas februári gyerekprogramok az Óbudai Platán Könyvtárban