Igazi közösségi dzsembori: ügyességi pálya festése az Andor Ilona Ének-Zenei Általános Iskola előtt

Hírek
Közzétéve:

Különös pezsgésre figyelhettek fel azok, akiknek szerda délután a Mókus utca felé vitt az útjuk. Az Andor Ilona Ének-Zenei Általános Iskola környékén krétával és ecsettel felszerelkezett, izgatott gyerekek és szülők rajzottak, s mire lement a nap, a suli előtti területen csodálatos, színes ábrák jelentek meg a betonon.

Mint ismeretes, a 2022-es Közösségi Költségvetés egyik győztes projektje az Örökös Ökoiskola címmel büszkélkedő létesítmény környékének megszépítését, zöldítését tűzte ki célul. A júniusi megvalósítás során az új utcabútorok, határolóelemek és kukák mellett különféle unaloműző játékok, illetve egy okospad került kihelyezésre, most pedig – mintegy ráadásként – ügyességi pályák felfestése zárta le a projektet.

Az esemény igazi különlegességét azonban nem is a „mit?”, hanem a „hogyan?” adta, lévén a megvalósításban az önkormányzat munkatársain túl az iskolások is aktívan szerepet vállaltak. A nyár elején megvalósított fejlesztések hatására egyre inkább közösségi térként funkcionáló utcarészen elsőként a gyerekek kapcsolódtak be a munkába, hiszen ők voltak azok, akik krétáikkal megannyi virágmintával és állatfigurával színesítették a megszokottnál kreatívabb elrendezésű ugróiskolák közötti aszfaltszakaszokat. A vállalkozó kedvűek aztán – tanáraik, illetve a szakemberek segítő felügyelete mellett – az ábrák kifestését is kipróbálhatták, ráadásul ekkor már nem csak az iskolások csillogtatták meg kreativitásukat, hanem több lelkes szülő is becsatlakozott.

A jó hangulatú közösségi eseménnyé terebélyesedő utcafestés végén mintha egy igazi boldogságfelhő emelkedett volna a magasba, úgyhogy talán joggal bízhatunk abban: az Andor Ilona Ének-Zenei Általános Iskola bejárata előtt ékeskedő gyönyörű ábrák a szürkébb napokon is emlékeztetnek majd mindannyiunkat arra, milyen jó is volt közösen tenni valamit környezetünk megszépítéséért.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság