Így változik a közlekedési rend Budapesten az augusztus 20-i állami ünnep miatt

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt években már bevált gyakorlat szerint augusztus 20-án a délutáni és az esti időszakban városszerte sűrűbben közlekednek majd a közösségi közlekedési járatok. Egész hétvégén gyakrabban járnak az autóbuszok a Budai Várban, valamint 21-én sűrűbben indul az M4-es metró.

A Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen az M1-es, az M2-es és az M4-es metró igénybevételét javasolja. Az M3-as metró a hosszú hétvégén változatlanul Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között közlekedik, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbusz jár.

A tűzijáték miatt pénteken késő délutántól korlátozzák a közúti és a közösségi közlekedési forgalmat a Margit híd–Kiskörút–Petőfi híd–Alkotás utca által határolt területen, az érintett járatok módosított közlekedési rend szerint járnak.

Rendezvények miatt további korlátozások lesznek a Lánchíd utca–Várkert rakpart útvonalon, a Műegyetem rakparton.

Korlátozások a tűzjáték ideje alatt augusztus 20-án:

Augusztus 20-án, pénteken 16:00 órától az eddigi korlátozások mellett a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó utca–Erzsébet híd–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút által érintett szakaszon belül várhatóak jelentős forgalomkorlátozások, lezárások.

Várhatóan 19:00-tól lezárják az Erzsébet hidat, valamint korlátozhatják a forgalmat a Margit hídon is.

  • A 4-es és 6-os villamosok 19:00-tól várhatóan 23:00-ig a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen nem állnak meg, a Margit híd és a Petőfi híd lezárása esetén rövidített útvonalon, a Corvin-negyed M és az Oktogon M között járnak.
  • A 26-os busz 19:00-tól várhatóan 22:30-ig csak a Göncz Árpád városközpont és a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között jár.
  • A 41-es villamos 19:00-tól várhatóan 22:30-ig az északi szakaszon módosított útvonalon, a Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon át a Döbrentei térig jár.
  • A 11-es busz várhatóan 19:00 és 22:30 között módosított útvonalon, a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térig közlekedik.
  • A 91-es, a 191-es, a 291-es buszok a Margit híd lezárása esetén rövidített útvonalon a Nyugati pályaudvar helyett csak a Margit körútig közlekednek.
  • A 39-es busz várhatóan 19:00 és 22:30 között rövidített útvonalon, a Batthyány tér helyett csak a Széna térig közlekedik.
  • A 9-es busz a Margit híd lezárása esetén módosított útvonalon, az Árpád hídon és a Váci úton keresztül jár.
  • A 109-es busz várhatóan 19:00 és 22:30 között rövidített útvonalon, a Batthyány tér helyett csak a Margit híd, budai hídfőig (Üstökös utca) jár.

A forgalmi változásokról RÉSZLETES INFORMÁCIÓ ITT TALÁLHATÓ.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság