Indul a forgalomcsillapítás Csillaghegyen

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban több terület forgalomcsillapítási tervét kezdte el kidolgozni. Ezek egyike a Csillaghegy keleti felén fekvő, a Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca – Királyok útja – Mátyás király út által határolt zóna, ahol a forgalomcsillapítási tervek kivitelezése hamarosan elkezdődik.

A tervezés a lakosság aktív bevonásával történt – a kerületi sajtóban közzétett felhívásra az érintett lakók online űrlapon küldhették be javaslataikat, amelyeket aztán a szakértők felhasználtak a tervezés során. Idén tavasszal – az egyik helyi civil szervezet kezdeményezésére – lakossági tervegyeztetésre is sor került, ahol tovább formálódott a terv, amely az azóta eltelt időben megkapta a szükséges hatósági engedélyeket is.

A forgalomcsillapítási tervek kivitelezése várhatóan októberben indul. A forgalomcsillapítás keretében 30-as zóna táblát fognak kihelyezni az övezet határain, illetve forgalomcsillapító küszöböt, vagyis „fekvőrendőrt” az arra kijelölt utcákban. Főként az utóbbi miatt kell lezárásokra számítani a kivitelezési időszak alatt. Erről naprakész információkat a www.obvf.hu/csillaghegy-forgalomcsillapitas  lehet szerezni, ahol a tájékoztató térkép naponta frissül az aktuális lezárások feltüntetésével.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság