Ingyen látogatható Óbudán az összes múzeum

Hírek
Közzétéve:

Amint arról korábban már beszámoltunk, az önkormányzati fenntartású múzeumokat (Óbudai Múzeum és Goldberger Textilipari Gyűjteményt) már 2016 májusa óta ingyenesen látogathatják a kerületi lakosok, valamint a tanulók szintén térítésmentesen múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt vehetnek. Ezt a döntést a Bús Balázs polgármester által kezdeményezett, a múzeum a látogatói szokásokat és a statisztikákat elemező előzetes vizsgálata alapozta meg. A vizsgálat megállapította, hogy a már jól ismert és népszerű ingyenes kulturális programkínálat mellett további kedvezményekre nyílik lehetőség a III. kerületi lakcímkártyával rendelkező lakosok, illetve a kerületi iskolás csoportok számára. A felmérésből kiderült az is, hogy a jegybevétel kiesés elenyésző ahhoz képest, amit az Óbudán élők a helytörténet megismeréséből, újabb kulturális élmények szerzéséből profitálnának.

A képen balról jobbra: Kiss Imre igazgató, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum,dr. Baán László főigazgató, Szépművészeti Múzeum, Bús Balázs polgármester, dr. Farbaky Péter főigazgató, Budapesti Történeti Múzeum, Prőhle Gergely főigazgató, Petőfi Irodalmi Múzeum

 A polgármester a ma aláírt együttműködési megállapodás által a korábbi kezdeményezés kibővítését szorgalmazta a kerületben található múzeumok igazgatóinál. Mivel az önkormányzat fontos feladatának tartja a kerület kulturális értékeinek, hagyományainak minél szélesebb körű megismertetését, ápolását, a kerület környezeti, szellemi, művészeti hagyományainak feltárását, megismertetését, a helyi művelődési szokások gondozását, gazdagítását, ezért a megállapodással a III. kerületi önkormányzat fenntartói körén kívüli múzeumokat is ingyenesen látogathatóvá tették.

Mától tehát a III. kerületben állandó lakóhellyel rendelkező polgárok és a III. kerületi önkormányzat illetékességi területén működő alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói nem csak, hogy  ingyenesen látogathatják a Budapesti Történeti Múzeum (Aquincumi Múzeum, Kiscelli Múzeum, Varga Imre Gyűjtemény, Budapest Galéria), Petőfi Irodalmi Múzeum (Kassák Múzeum), Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Szépművészeti Múzeum (Vasarely Múzeum) kiállításait és egyéb bemutatóit, de a tanulók a múzeumpedagógia foglalkozásokon is térítésmentesen vehetnek részt.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság