Ingyenes szűrések és programok az egészségnapon – Április 10. a nemzeti rákellenes nap

Hírek
Közzétéve:

1993 óta tartjuk a nemzeti rákellenes napot április 10-én. Így tisztelgünk dr. Dollinger Gyula gyógyító és tudományos munkássága előtt, aki 1849-ben e napon született.

Dr. Dollinger Gyulát mint a hazai ortopédia – korabeli nevén: testegyenészet – megalapítójaként és nemzetközi szaktekintélyeként tartjuk számon. 1902-ben ő alapította meg az Országos Rákbizottságot, amely az első statisztikát készítette hazánkban a rosszindulatú daganatos betegségek előfordulásáról.

Mára a tudásunk a megelőzés módjairól, lehetőségeink a szűrővizsgálatokra, így a daganatok korai felismerésére összehasonlíthatatlanul nagyobb. Érdemes élnünk ezekkel a lehetőségekkel az egészségünk megóvásáért.

A harmadik kerületi Vörösvári úti szakrendelőben az április 23-i egészségnapon ingyenes szűrővizsgálatokat és a tudatos életmóddal kapcsolatos programokat szerveznek. Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Szent Margit Rendelő Intézet közös rendezvényére 8–14 óráig várjuk az egészségükért tenni vágyó érdeklődőket.

Többek között szájüregi, prosztata- és anyajegyszűrést végeznek a szakemberek, emellett allergiatesztre, vércukor- és koleszterinszint-mérésére is lesz lehetőség.

Az egészségnap programjai között táplálkozási és mozgásszervi tanácsadás, valamint szerhasználati prevenció is szerepel.

Várjuk Önöket az egészségnapon!

 

OBUDA_Nemzeti_rakellenes_nap

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság