Ismét családias ünnepvárás: szombaton kezdődik az Advent Óbudán

Hírek
Közzétéve:

A Fő tér és a Szentlélek tér idén is felölti ünnepi pompáját, ahol zenei fellépők sora, gyermek programok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány várja a látogatókat. A hagyományokkal bíró karácsonyi programsorozat megőrzi családias jellegét és olyan színes, az adventi ünnepkörhöz méltó ingyenesen látogatható programokat kínál, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. A Fő téri vásári forgatagban ott lesz a kisgyerekek nagy kedvence, a műemlék körhinta, a nagyobbakat a karácsony ízei, színpadi nézni és hallgatni valók sora várja.

A zenei programokat 2019-ben is Gryllus Dániel, Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Kaláka Zenekar alapítója segített összeállítani. A Fő téren köszönthetjük a Szent Efrém Férfi kart, a Fonó Zenekart, az Apnoét, a Nana Vortexet, a Guča Partyzans Brass Bandet, a M.É.Z. együttest, a Misztrált, az Eszter-lánc mesezenekart, a Budapest Marching Jazz Bandet, a Góbé Zenekart, a Muzsikás Együttest, a Vintage Dollst, a Bolyki Soul&Gospel Kórust, Szalóki Ágit, a Zurgót, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duót, Gryllus Vilmost, a Makám zenekart, Balogh Kálmán & the Gipsy Cimbalom Band feat.BRAN-KA-t, a Kiskalász Zenekart, Malek Andrea Soulistic Gospelt, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackákat, a Belvárosi Betyárokat, az Animus Csengettyű Együttest és a hagyományokhoz híven az utolsó adventi vasárnapon a Kalákát.

A Kincső Néptáncegyüttes, a Széll Kulturális Egyesület és a VPG Néptánc Együttes, a Göncöl Néptáncegyüttes most is táncba hívja a látogatókat. A kerületi iskolás és óvodás csoportok, és az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény idős klubjai is előadásokkal készülnek. A színpadi programokon kívül a Fő téri macskaköveken találkozhatnak a Bab Társulat Luca-napi óriásbábos előadásával, a Langaléta Garabonciásokkal, bábos mesemondókkal, a Tűzmadarakkal, az Ice Art jégfaragásával és a kackiás bajszú verklissel, aki a korcsolya pályán szolgáltatja a zenét a csúszkálóknak.

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az Adventi Adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. 2019-ben a Magyar Hospice Alapítvány áldozatos munkájához kérjük segítségüket.

 

Ezen felül Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve adománygyűjtő kampányt indít 2019. november 30. és december 22. között. A dobozokba gondosan becsomagolt ajándékokat az adventi hétvégéken lehet leadni az Advent Óbudán Fő téri vásárában.

November 30-án nyitnak a jégpályák

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az adventi ünnepek kezdetével és az Advent Óbudán rendezvénysorozaton belül minden évben két helyszínen nyitja meg az óbudai lakosság részére a térítésmentesen használható jégpályákat. A tavalyi évhez hasonlóan a Csobánka téren 10×20 méteres pályával, valamint a Fő téren 15×25 méteres pályával várják a korcsolyázni vágyó lakosokat.

NYITVA TARTÁS

2019. november. 30. (18 óra) – 2020. február 2. (az időjárás függvényében meghosszabbíthatják)

Fő tér: hétfő-vasárnap 8 óra – 22 óra

Csobánka tér: hétfő-vasárnap 8 óra – 20 óra

OKTATÁS

Az oktatás térítésmentesen a következő időpontokban ingyenesen vehető igénybe. Jelentkezni a helyszíneken az oktatást meg-előző fél órában szükséges. Első hétvége: 2019. december 7-8., utolsó hétvége 2020. január 25-26.

Fő tér: szombatonként 8 óra – 10 óra

Csobánka tér: vasárnaponként 8 óra – 10 óra

KORCSOLYAKÖLCSÖNZŐ

Bérelhető méretek:

  • kétélű korcsolyacipő 22-26 méretig (állítható) 400 Ft
  • egyélű korcsolyacipő 27-36 méretig 400 Ft
  • egyélű korcsolyacipő 37-48 méretig 600 Ft

Hétköznap, tanítási időben a III. kerületi iskolai csoportok részé-re, tanári kísérettel a korcsolyabérlés díja 200 Ft.

SZERVIZ

Élezésre csak a Fő téren lesz lehetőség, hétvégi napokon 1000 Ft/cipőpár ellenében.

BELÉPŐDÍJ

A jégpályák minden időpontban térítésmentesen állnak az érdeklődők rendelkezésére.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság