Ismét jelzőrendszeri képzést kaptak a bölcsődei kisgyermeknevelők

Hírek
Közzétéve:

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány négy éve dolgozik együtt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával azon, hogy a gyerekekkel szembeni bántalmazásos esetek megelőzése és kezelése minél hatékonyabb legyen. A közös munka egyik kiemelt fontosságú eleme az edukáció: szülők, laikusok és gyerekekkel foglalkozó szakemberek részére egyaránt jó néhány képzést tartott már az alapítvány a harmadik kerületben.

A gyermekek veszélyeztetettségének megelőzését biztosító gyermekvédelmi jelzőrendszer fontos alappillérei az óvodák és a bölcsődék: a mostani tréningeken kifejezetten ez utóbbiak munkatársai számára hasznos információk hangzottak el. Az alapszintű oktatás mellett ráadásul ezúttal egy emelt szintű képzésre is jutott idő: ez utóbbin olyan kisgyermeknevelők vehettek részt, akik korábban már teljesítették a „Jelzőrendszeri képzés 1.0” elnevezésű modult.

A személyes összejövetelek témái között szerepeltek a gyermekjogok, a gyermekbántalmazás, a jelzőrendszer legfontosabb kérdései, továbbá helyet kapott a tananyagban a manapság már ebben a korosztályban is egyre fontosabb digitális gyermekvédelemről szóló információk gyűjteménye is. És természetesen kérdezhettek is a helyi szakemberek, hiszen a képzések egyik legfontosabb célja, hogy száraz előadások helyett sok-sok gyakorlati tapasztalatra építő, interaktív program keretében bővüljön a résztvevők tudása.

A kisgyermeknevelők természetesen lehetőséget kaptak arra is, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, évek során kialakult „jó gyakorlataikat”, a Hintalovon jogi és pszichológiai területen egyaránt jártas munkatársai pedig segítettek válaszokat találni a jelenlévők konkrét (de minden esetben anonim) szakmai kérdéseire is. A jó hangulatú tréningek végén minden résztvevő azzal a tudattal zárhatta a képzést: munkája fontos nem csupán a kisgyermekek, de az egész közösség szempontjából is.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

A havi rendszerességű, ingyenes gyermekjogi tanácsadás következő időpontja.

A Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Programja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság