Június 19-én újra az ÓKK-ban lesz személyes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás

Hírek
Közzétéve:

Az iskolaév végén ismét személyes konzultációs lehetőséggel várja a szülőket, nevelőket az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös szervezésében megvalósuló, havi rendszerességű, ingyenes gyermekjogi fogadóóra.

Immáron negyedik esztendeje dolgozik együtt önkormányzatunk a Hintalovon Alapítvánnyal annak érdekében, hogy részben információátadás, részben gyakorlati intézkedések révén megerősítse a helyi gyermekvédelmi rendszert, és biztonságosabbá tegye a környezetet a gyermekek számára. Célunk, hogy a kerületben élők és az itt dolgozók a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát végezve tudjanak fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

A közös munka egyik alappillére a havonta egyszer megrendezésre kerülő jogsegély és tanácsadás is, amelyet az idei évtől már nem csak a korábban megszokott online módon, hanem személyesen is igénybe vehetnek kerületünk lakói. Legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, válásról, láthatásról, bántalmazásról, vagy éppen digitális szülőségről, gyermekrészvételről, az ingyenes „fogadóóra” kiváló alkalom arra, hogy ha valakinek kérdése van, azt szakemberrel vitathassa meg. Hiszen szülőként, szakmabeliként, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttként egyaránt szükségünk lehet segítségre a felnövekvő generációkat érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Várjuk Önöket, keressenek bátran minket június 19-én, 13:00-16:00 között is, az Óbudai Kulturális Központban (1032, Budapest, San Marco u. 81.)

 

Az ingyenes jogsegély további tervezett időpontjai 2024-ben:

július 24., 14:00-17:00

augusztus 27., 14:00-17:00

szeptember 18., 14:00-17:00

október 16., 14:00-17:00

november 20., 14:00-17:00

december 11., 14:00-17:00

 

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

 

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, és minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Idén is lesz Óbudai Esport Bajnokság

Hírek
Közzétéve:

Kommunikációs eszközök, utazási szokások, időmérleg – A KSH lakossági adatfelvételt végez

Hírek
Közzétéve:

Indiántábor és vízitúra idén nyáron is a Római-parton