Ismét térítésmentesen biztosítottunk zöldhulladékgyűjtő-zsákot a kerület tisztán tartásáért

Hírek
Közzétéve:

Burján Ferenc klíma-, fenntarthatósági és környezetvédelmi ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezésére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ismét térítésmentesen biztosított zöldhulladékgyűjtő-zsákot, hogy megkönnyítsük a kerületi lakosok számára a közterületen begyűjtött zöldhulladék szakszerű tárolását.  A zöldhulladékgyűjtő-zsák kiosztásában részt vett dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is, mivel személyes ügyének tekinti a környezetvédelmet és a kerület tisztaságát.

Kiosztottuk a térítésmentes zöldhulladékgyűjtő-zsákokat a sikeres pályázóknak. A kiosztásra került zsákok segítségével közösen tudjuk tisztán tartani lakókörnyezetünket és köztereinket.

Legklímabarátabb kerületként fontosnak tartjuk, hogy a lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. Ezért is kérünk minden harmadik kerületi polgárt, hogy figyeljen a zöldhulladék-gyűjtésre, ezzel is hozzájárulva Óbuda-Békásmegyer tisztaságához, környezettudatosságához és zöld szemléletformálásához!

A zöldhulladékot járatszerűen 2023. március 6-tól december 1-ig, hetente egyszer, a harmadik kerületben hétfőnként szállítja el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF), kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban.

A pályázat keretében az Óbuda-Békásmegyerben élők háztartásonként térítésmentesen igényelhettek 5 darab zöldhulladékgyűjtő zsákot, amelyeket az előre megjelölt napokon és időpontokban tudtak átvenni.

Köszönjük, hogy ilyen sokan jelentkeztek felhívásunkra, és ilyen sokan tartják fontosnak a kerület tisztaságát, valamint a fenntarthatósági szempontokat!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság