Janza Virág óbudai úszónk bronzérmes lett a világkupán! – Február 22. a magyar parasport napja

Hírek
Közzétéve:

A magyar parasport napján örömmel és büszkén számolunk be róla, hogy Janza Virág, a Római Sport Egyesület sportolója a nemrégiben Aberdeenben megrendezett paraúszó világkupán bronzérmet nyert. Gratulálunk Virág, köszönjük, hogy nemzetközi színtéren is öregbíted az óbudai sportélet hírnevét!

Ötvennégy évvel ezelőtt február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézményben. Erről emlékezünk meg minden évben a magyar parasport napjának, az ünneplés célja, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a fogyatékkosággal élő társaink igen fontos szerepeire társadalmunkban, és elfogadottá, elismertté tegyük őket a sport világában is.

Janza Virág a dobogón!

Janza Virág, a Római Sport Egyesület paraúszója ifjúkora ellenére tudatosan készült sportolói pályájára, ezért rendszeresen edz és helytáll a megmérettetéseken. Így lehetséges, hogy folyamatosan sikerül javítania a teljesítményét.

Virág ez év februárjában Aberdeenben, a paraúszó világkupán mutatta meg, 14 évesen, élete első világversenyén, hogy a parasport nemzetközi mezőnyének mostantól bizony számolnia kell vele. Hiszen bronzérmet szerzett a 100 méteres pillangó versenyszámban!

És a felkészülés folytatódik. Paraúszónk jelenleg két hetes edzőtáborban vesz részt a dél-afrikai Pretoriában. Szívből gratulálunk és további örömteli munkát, szép sikereket kívánunk Virágnak és edzőinek, Gyepes Lajosnak, Gyepes Ádámnak és dr. Csepeli Zsuzsannának!

Várjuk javasaltaikat az idei Óbuda Sportolója Díjra!

Óbuda-Békásmegyer sportmúltjához és sporthírnevéhez méltó sportteljesítmény elismeréseként Óbuda Sportolója Díj adományozható az olimpiai, paralimpiai programban szereplő sportágakban az adományozás évében vagy az azt megelőző két naptári évben kiemelkedő sporteredményt elérő, harmadik kerületi lakóhellyel rendelkező sportolónak vagy a harmadik kerületben működő sportegyesület sportolójának.

A javaslatokat e-mailben a csordas.mihaly@esernyos.hu címre várjuk február 29-ig.

(Fotók forrása: Gyepes Lajos, facebook)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság