Játszótérfejlesztés: esélyegyenlőség Békásmegyeren is

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata egyre több játszóteret fejleszt olyan játszóeszközökkel, amelyeket a fogyatékkal élő és az ép gyerekek egyaránt használni tudnak, akár közösen is.

Huszti úti játszótér

2015. októberében került sor az első ilyen játék átadására a Huszti úti játszótéren, most pedig Békásmegyeren, a Pünkösdfürdő utca – Hatvany Lajos utca sarkán lévő játszótéren adtak át egy „Labirintus” elnevezésű játszóeszközt, ezzel tovább gazdagodott a park kínálata. Az új eszköz több aktivitását is tudják használni fogyatékkal élő gyerekek. A rajztábla és az amőba játék, valamint a nyújtók is alkalmasak arra, hogy fogyatékkal élő gyerekek használják. 

Pünkösdfürdő utcai játszótér

Az integrált játszótéri eszközök elősegíti a fogyatékos gyermekek beilleszkedését. A játszótér kiváló hely arra, hogy az egészséges gyermekek megismerjék és elfogadják a fogyatékkal élő társaikat. Megteremti a feltételeket az eltérő fejlődésű, fogyatékkal élő és az ép gyermekek  közös játékához. A kerekesszékben élő, mozgásukban, vagy egyéb képességeikben korlátozott gyerekeknek is biztosítani tudja a játszótér a lehetőséget a játékra, a találkozásra társaikkal. Biztosítja a képességeik, készségeik fejlesztését és az esélyegyenlőséget.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság