Jó helyre került az adventi adományfa

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata minden évben, az adventi időszak kezdetén adományfát állít fel a Fő tér szomszédságában lévő Szentlélek téren. A Hello Wood csapatának alkotóival való rendszeres együttműködés eredménye a Budapest-szerte nagy érdeklődésnek örvendő és látványosan megvilágított „karácsonyfa”, ami amellett, hogy az óbudai adventi vásár dísze és az összefogás szimbóluma, jótékonysági célokat is szolgál és felhívja a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése télen több ezer családnak okoz nehézséget.

A nemes gondolat bizonyítékaként, a 16 méteres, 40 tonnás karácsonyfa alapanyagaként felhasznált kiváló minőségű tűzifát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 48 rászoruló család között osztották szét a szolgálat munkatársai. A fűtési szezon végéhez közeledve sok családnál már szűkösen állnak rendelkezésre erőforrások a családi költségvetésben, ezért nagy segítséget jelent, hogy az adománynak köszönhetően biztosítani tudják a télből hátralévő időszakra is az otthonok melegét.

Az önkormányzat a most átadott tüzelőanyag mellett a fűtési szezon kezdete előtt is rendszeresen indít szociális tűzifa pályázatot. A téli hónapokban közel 120 köbméter tűzifát szállítottak ki  az Óbudai Vagyonkezelő munkatársai azon kerületi rászorulóknak, akik az erre vonatkozó igényüket 2018. október 15-ig jelezték. Az idén minden korábbinál nagyobb mennyiségű fa állt rendelkezésre, így az önkormányzat minden jelentkező számára segítséget tudott nyújtani.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság