Jó hír a kaszásdűlőieknek: lakó-pihenő övezet lett a környékük

Hírek
Közzétéve:

A lakótelep az utóbbi időben rendkívül nagy tranzitforgalmat bonyolít le a Bécsi út és a Szentendrei út között. Ez sok kellemetlenséget okoz a helyi lakosságnak, és számos veszélyt is rejt, hiszen a terület nincs felkészítve az ilyen mértékű forgalomra, sok helyen például nincsenek önálló járdák sem.

A lakó-pihenő övezetté nyilvánítás megoldást jelent erre, valamint számtalan előnnyel jár az ott élők számára. A kihelyezett táblák között ugyanis a járművek kizárólag 20 km/órás sebességgel közlekedhetnek, várakozniuk pedig csak az erre kijelölt területeken szabad. Járda hiányában a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, a járművek forgalmát azonban szükségtelenül nem akadályozhatják.

A KRESZ korlátozza a lakó-pihenő övezetbe behajtást is; az ott lakók vagy az oda látogatók személygépkocsiján kívül csak áruszállítást, építőanyag szállítást, vagy költöztetést végző jármű hajthat be. Természetesen a közszolgálatot ellátó gépjárművek számára (pl. köztisztasági jármű, mentő, rendőrautó) is szabad a behajtás.

A változás miatt Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete szórólapozást végez és plakátokat helyez ki a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében. A szabályok betartatására demonstratív ellenőrzéseket is tartanak majd a ki-és bevezető útszakaszokon.

Az Önkormányzat megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a navigációs szoftverek a jövőben ne ajánlják fel kerülőútként a kaszásdűlői lakóövezeten történő áthajtást.

Szakértők szerint a program eredményeként a Kaszásdűlő lakótelep átmenő forgalma jelentősen csökkenni fog. Amennyiben a kívánt hatás mégis elmaradna, az önkormányzat további forgalomtechnikai fejlesztések bevezetésének lehetőségét is megvizsgálja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság