Jövőre 10 ezer Ft-os vásárlási utalványt kapnak a harmadik kerületi nyugdíjasok

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer életében eddig soha nem látott mértékűek lesznek a szociális programjaink, a hátrányos helyzetűeknek nyújtott segítség – ezekre összesen 1,2 milliárd forint feletti összeget szánunk.

December 8-i Képviselő-testületi ülésünkön a harmadik kerületi nyugdíjasok számára létrehozott új támogatási formáról döntöttünk. Amellett, hogy a támogatási rendszerünk minden elemét 2024-ben is fenntartjuk, új elemként vásárlási utalvánnyal fogjuk támogatni a III. kerületi nyugdíjasokat. Ők az infláció hatásainak kiszolgáltatottak, a nyugdíjemelés pedig bőven elmaradt az infláció mértékétől.

A vásárlási utalványt mintegy megbecsülésünk jeléül, Óbuda Napja alkalmából adjuk majd át. Szeretnénk, ha végre a Kormányhivatal is végezné a munkáját, és átadná az önkormányzatunk számára azokat az adatokat, amelyekkel az utalványok kiosztását gyorsabbá és a nyugdíjasok számára kényelmesebbé lehet tenni.

A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a folyamatos állami elvonások ellenére sem kellett egyszer sem folyószámla-hitelhez nyúlni és ez teszi lehetővé a kerület történetében egyedülálló mértékű szociális támogatási rendszer létrehozását. A kerületi Fidesz-frakció képviselői nem támogatták a 2024. évi költségvetési rendeletet, nem támogatták a nyugdíjasok számára tervezett plusz segítség bevezetését, és azt sem, hogy a meglévő lakhatási támogatást és gyógyszertámogatást szélesebb jogosulti kör számára elérhetővé tegyük.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság