Kapcsolódó oldalak

Gyermekvédelem Óbudán

A gyermekvédelem közös ügyünk! Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közösen kiáll a gyerekekkel szembeni
erőszakcselekmények megelőzése és kezelése mellett.

A bántalmazás környezetének összes résztvevőjét igyekszünk megszólítani. A felismeréshez, a jelzéshez és a prevencióhoz kínálunk eszközrendszert az Alapítvánnyal való együttműködés során.

Az intézményi dolgozókat, a szülőket és a gyerekeket is segítjük a megelőzésben, a feldolgozásban, a hasznos ismeretek elsajátításában.

Közösségi Költségvetés

A tavalyi évben kimagaslóan sokan vettek részt a Közösségi Költségvetés kampányban, a jelöléseknél és a szavazási szakaszban is bebizonyosodott: a részvételiség, a demokratikus működés, a közösség akaratának érvényesülése fontos a kerületiek számára. Tartsanak velünk idén is, döntsenek a rendelkezésre álló 100 millió forint elköltéséről. Az alábbi képre kattintva is elérhetik a Közösségi Költségvetés oldalát, és további információkat tudhatnak meg a programról:

Településfejlesztési Stratégia

2021. szeptember 30-án elfogadásra került a III. kerületi Önkormányzat Integrált Településfejlesztési Stratégiája. A stratégia kidolgozását komoly társadalmi bevonás előzte meg, számos lakossági (szomszédsági) találkozóra, szakmai egyeztetésre került sor. A végleges stratégia tartalmazza a lakosság által javasolt ötletek, változtatások tervezői visszajelzéseit is.

Az alábbi képre kattintva is megismerheti Településfejlesztési Stratégiánkat:

Klímastratégia

Klímastratégiánk az Európai Unió Kohéziós Alap támogatásával a KEHOP 1.2.1. Nézzünk szembe a klímaváltozással című projekt keretében készült el. A stratégia több szakértő, szakmai szervezet és a III. kerület Önkormányzata szoros együttműködésében formálódott, a stratégiaalkotási folyamatot az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft koordinálta Zábrádi Zsolt geográfussal, a stratégia megalkotójával. A lakossági vélemények feldolgozása során véglegesítésre került a stratégia, melyet a III. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete is jóváhagyott.

Aktuális klímavédelmi, zöld projektjeinket az alábbi képre kattintva ismerhetik meg:

Fenntarthatósági stratégia

Hogyan tudja felvenni a harcot a globális, a bolygó egészét veszélyeztető kihívásokkal egy kerület? Van-e teendője, és mit tud tenni egy városrész a jövőállóság biztosítása érdekében? Ezekre a kérdésekre ad választ Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiája 2020–2024, amely a környezeti, társadalmi, gazdasági dimenziókat összefogó kerületi lépéssor a globális kérdések helyi szintű kezelésére.

Az alábbi képre kattintva megismerheti Fenntarthatósági stratégiánkat, valamint a dokumentum mellett az erről szóló, ismeretterjesztő videónkat is megtekintheti:

Óbudai civilek

civil.obuda.hu honlapon igyekszünk minden fontos és aktuális, harmadik kerületi civil szervezeteket érintő információt, hírt, pályázatot közzétenni.

Óbudai fák

Fakereső weboldalunkkal könnyebben bejelenthetik a közterületen lévő fákkal kapcsolatos észrevételeiket és mindent meg is tudhatnak fáinkról. A weboldalt az alábbi képre kattintva is elérhetik:

Járókelő

Óbudai Nyár

Advent Óbudán

Óbuda Napja

Óbuda újság

Óbudai Anziksz

Az Óbudai Anziksz létrejöttének egyik oka és célja az volt, hogy bemutassa milyen összetett, érdekes és színes a városrész több ezer éves történelme, természeti és épített környezete, az itt zajló művészeti, kulturális és hétköznapi élet. A negyedévente megjelenő lapban szerepel irodalom, zene, képzőművészet, sport, megszólalnak neves helybéliek, és olyan óbudaiak is, akik, bár nem híresek, viszont fontosak és érdekesek.  A cikkek elkészítésére felkért neves szerzők és fotósok névsora, munkájuk színvonala is azt a törekvésünket fejezi ki, hogy igényes, színes és érdekes kulturális magazint nyújtsunk át az olvasóknak.

Költségvetés

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Költségvetése

Áldozatsegítés

Turgonyi Dániel alpolgármester vezetésével 2022 októberében indult el Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programja, amelyet több hónapos előkészítés és egyeztetés előzött meg.

A kezdeményezést azért hívtuk életre, hogy a párkapcsolati erőszak, a családon belüli erőszak áldozatai minél gyorsabb és szakszerűbb támogatásban részesüljenek, azoknak pedig, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, minél naprakészebb és szélesebb körű ismereteik legyenek a társadalmi problémáról, valamint a köztük lévő kommunikáció és együttműködés minél hatékonyabb és jobb legyen.

Az alábbi képre kattintva is elérhetik Áldozatsegítő Programunk weboldalát: