Karácsonyi adománygyűjtések Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Mindenkinek legyen szép karácsonya!

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban a Családok Átmeneti Otthonában, Gyermekek Átmeneti Otthonában és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatban gondozott nehéz sorsú gyermekek és felnőttek számára gyűjtenek.

Az intézmény korábban a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül egy budakalászi áruházban is gyűjtött tartós élelmiszert, míg novembertől már várja a lakosság adományát a több telephelyen működtetett szociális intézményei, illetve nyilvántartásukban szereplő óbudai rászoruló családok számára.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ akcióját az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. is támogatta: munkatársai nagylelkű segítségének és igyekezetének köszönhetően közel száz, kisebb-nagyobb játék, mesekönyv, a felnőtteknek pedig több tucat tartós élelmiszer, valamint tisztító és tisztálkodó szer került a dobozokba, amelyeket eljuttattak a központba.

Továbbra is várják a mesekönyveket, játékokat, tartós élelmiszert, valamint a tisztálkodási és tisztítószereket a 1035 Budapest, Váradi u. 9-11. cím alatt található irodába.

Az  Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központon keresztül zajlott az Ételt az Életért Alapítvány és az Összefogás Óbudáért Egyesület közös étel- és csomagosztása, valamint azoknak a fenyőfáknak a kiosztása, amelyen szintén rászorulók vehetnek részt: a kerületi önkormányzat idén is 400 fenyőfát biztosított a rászoruló családok részére, amit december 14-én osztottak ki az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ telephelyén, a Váradi utca 9-11. szám alatt.

A családsegítő munkatársai a gyönyörű fák mellé édességgel és a még most is folyó adománygyűjtésből származó tartós élelmiszerrel és játékokkal kedveskedtek a nehéz sorsú családoknak. Az adománycsomagokba szaloncukor, az Élelmiszerbank jóvoltából 4 féle félkészétel, illetve az adománygyűjtő felhívásukra érkezett gyerekjátékok, mesekönyvek kerülhettek be. A családok átmeneti otthonában élő családok már hetek óta sütik a mézeskalácsokat, amiket a kerület iskolásai díszítettek, így a több ezer mézeskalács is örömükre szolgált. A jótékony mézeskalács díszítést a családsegítő óvodai-iskolai szociális segítő munkatársai szervezték a kerületi oktatási intézményekben.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ számára az Óbudai Társaskör dolgozói is gyűjtöttek adományokat, hogy hozzájárulhassanak az óbudai hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik karácsonyi ünnepéhez.

Egész évben gyűjtöttek

Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. idei Szabadidő, Szeretem! programjain gyűjtött pénzadományt is átadták az ünnepek előtt: Csiki Attila ünnepélyesen nyújtotta át Dr. Budai Andrásnak, a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezetőjének a pénzösszegről szóló emlékplakettet. A pénzt a rendelőintézet új EKG berendezés beszerzésére fordítja majd.

A Szabadidő, Szeretem! rendezvényeken nem kiemelten a sportteljesítményt helyezik előtérbe, hanem a részvétel fontosságát hangsúlyozzák. A sport fontos szerepet játszik a fizikai és mentális egészség megőrzésében, az egészségtudatos életmód és magatartás kialakításában. Mindezek fényében döntött úgy az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft., hogy idei rendezvényeink minden állomásán lehetőséget kínálnak az adományozásra, mellyel a Szent Margit Rendelőintézet eszközbeszerzését lehetett támogatni.

A Pörgesse meg a szerencsekereket! felhívásra hat rendezvényen összesen 237.130 forint adomány gyűlt össze.

Adventi adománygyűjtés

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. Ebben az évben a kerületben működő, Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitüntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. Az alapítvány elhivatott munkatársai egészségmegőrző és betegség megelőző, gyógyító, rehabilitációs tevékenységet végeznek elhagyott vagy egyébként – akár a gazdája szociális helyzete miatt – rászoruló kisállatok részére. A gyógyító tevékenységen túlmenően befogadják és elhelyezik a hontalan állatokat. Az alapítvány Magyarországon egy eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében. Évente mintegy 15.000 gyermekkel igyekeznek megismertetni azt a szemléletet, amely révén felnőttként környezettudatos, felelős állattartóvá válhatnak.

A kezdeményezés nagykövete Tóth Gabi énekesnő, akivel advent első hétvégéjén találkozhattak az érdeklődők a Szindbád Rendezvényteremben, valamint az adventi vásárban.

A pénzadományokat a Fő téren, az Óbudai Kulturális Központ házaiban és az Esernyősben kihelyezett gyűjtőurnákba tehetik.

Adománygyűjtés a legkisebbekért

A Védőnői Szolgálat nevében babakozmetikumokat (babafürdetők, testápoló, sampon) és babakocsikat, babahordozót és játszószőnyegeket küldünk az ÓCSTGYVK gondozottjai számára.

Emellett jelenleg zajlik a közel 100 család számára (összesen 94 kisgyermekes család) Karácsonyi csomagjának a kiosztása a védőnők közreműködésével, melyet az önkormányzat által juttatott 450.000 Ft Karácsonyi támogatási keretből valósítunk meg. A csomagok tartalmát a védőnők a családok egyéni igényei szerint töltik meg élelmiszerrel, esetleg speciális diétát igénylő gyermekek részére különböző termékekkel, gyümölccsel vagy éppen – ha a családnak arra van a legnagyobb szüksége – akkor pelenkacsomaggal. A csomagok tartalmának beszerzése, összeállítása és kiosztása is a védőnők közreműködésével történik. A csomagokat kiegészítjük az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ által az intézményünkhöz juttatott kb. 100 db bébiétellel, melyeket az Élelmiszerbankon keresztül ők kaptak, de továbbadták ezt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság