Keressük a Balázs Lajos-díj idei nyerteseit

Hírek
Közzétéve:

Tegyenek Önök is javaslatot a Balázs Lajos-díj idei nyerteseinek személyére. Május 15-ig várjuk a jelöléseket.

Önkormányzatunk számára kiemelten fontos a helyi civil kezdeményezések támogatása és elismerése, ezért is ismerjük el minden évben a Balázs Lajos-díjjal két olyan személy tevékenységét, akik kiemelkedő munkát végeznek civilként a harmadik kerületi polgárokért. A tavalyi évben dr. Mojzsis Dóra, az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete ügyvezető elnöke és Doroszlai Dénes civil aktivista kapta a díjat.

Ki kaphatja a Díjat?

A Díj a III. kerület polgárai érdekében kifejtett civil tevékenységét kimagasló színvonalon végző két természetes személynek adományozható. A Díj magyar és külföldi állampolgár részére is adományozható.

Hogyan lehet jelölni?

A jelöléseket 2023. május 15-ig várjuk elektronikus úton a hegedus.erika@obuda.hu címre a polgármesternek címezve. Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni: „Jelölés a 2023. évi Balázs Lajos-díjra”

Mit kell tartalmaznia a jelölésnek?

  • a felhívás 1. mellékletében szereplő adatlapot,
  • az adatlap 6. pontja szerinti részletes indoklást,
  • a Díjra javasolt személy – 2. melléklet szerinti – hozzájáruló nyilatkozatát az 1. mellékletben meghatározott adatainak kezeléséhez és az elismeréssel összefüggő közleményben szereplő adatai közzétételéhez, valamint az elismerés elfogadásáról.

Mit tartalmaz a Díj?

A Díj díszdobozban elhelyezett érem, amely díszoklevéllel és bruttó 300.000 forint pénzjutalommal jár.

A Díjazottak személyéről a polgármester javaslata alapján a Képviselő-testület a júniusi ülésen dönt.

Balázs Lajos-díj előre láthatóan szeptemberben kerül átadásra.

A Díjjal, illetve a jelölésekkel kapcsolatos kérdésekkel Schnellerné Hegedűs Erika civil referenst kereshetik az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: +36/1-437-8645

E-mail: hegedus.erika@obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság