Két nap alatt 1000 adag étel

Hírek
Közzétéve:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat új mentőautó átadás_2 AIGyőri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, a Miklós utcai központban megszervezett osztáson elmondta: a január, február hideg időjárása különösen megviseli az utcán élők szervezetét, de a mínuszok az életüket is veszélyeztetik. „Az ételosztás túlmutat önmagán, hiszen ez a kapcsolattartás egyik legkézenfekvőbb módja.” – jegyezte meg. Ilyenkor a fedél nélküliek szakemberekkel, szociális munkásokkal találkozhatnak és azon túl, hogy meleg ételt fogyaszthatnak fűtött helyiségben, orvosi ellátásban részesülhetnek, tanácsokkal is ellátják őket, továbbá megpróbálják a behozni őket az intézményes ellátórendszerbe.

„Kötelezni nem tudunk senkit, ezért ha valaki nem akar éjszakai szálláson maradni, akkor legalább olyan eszközökkel, felszereléssel, meleg ruhával, takaróval, fóliával látjuk el, ami segít a túlélésben.” – tette hozzá az alelnök._DSC_0396

Pénteken az MMSZ Budapesti központjában, a Miklós utcában a mozgó tüdőszűrő állomáson több százan végeztették el a vizsgálatot. A hajléktalan emberek különösen veszélyeztetettek a különféle tüdőbetegségek – mint például a TBC – által ráadásul, ha nem rendelkeznek negatív tüdőszűrési lelettel, intézményi ellátást nem is vehetnek igénybe. – hívta fel a figyelmet Győri-Dani Lajos.

_DSC_0425„A személyes példamutatás is fontos, de ennél még fontosabb, hogy a rászoruló embertársainkon segítsünk” – felelte Bús Balázs polgármester arra a kérdésre válaszolva, miért vesz részt személyesen évente akár többször is az ételosztásokon.

December után, amikor már lezajlanak a karácsony körüli osztások, akciók az utcán élő budapestiek az akár extrém hideg januárban és februárban is meleg ételhez juthatnak az Önkormányzat által is támogatott Szeretetszolgálat szervezésében.

A polgármester hozzátette, hogy a kerületi rászoruló emberek, családok 2010-től az Önkormányzat és a Krisna-tudatúak együttműködésének köszönhetően, – kezdetben csak belső-Óbudán, – míg 2012-től már, a kerület két pontján (Békásmegyeren és Kaszásdűlőn) heti 5 napon át kaphatnak meleg ebédet. Ez napi szinten 600 adag ételt jelent az óbudai rászorulóknak. Ezeken az alkalmakon a résztvevők zömét az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által gondozott családok alkotják.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság