Idén is lesz szülői fórum az óvodakezdéssel kapcsolatban

Hírek
Közzétéve:

Óvodás lesz a gyermekem

Az első nagy változás a szülők és gyermekük életében, mikor a családból először kerül intézményi nevelésbe a gyermek. Ez az első leválás nem megy könnyen senkinek. Ez természetes is, hiszen egészséges, nyugodt családi háttérből kikerülve új világba csöppen a 3 éves kicsi. A szülőkben ilyenkor rengeteg kérdés fogalmazódik meg, amire igazán megnyugtató válaszokat a szakemberek adhatnak. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Oktatási és Kulturális Osztálya és Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata ezért március 26-án 17 órai kezdettel „Óvodás lesz a gyermekünk” címmel tájékoztató fórumot szervez a szülők részére az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban.

A résztvevők hasznos információkkal gazdagodhatnak a III. kerületi óvodákról, az óvodai beszoktatásról, a nevelési év kezdetén szükséges előkészületekről, valamint a gyermekek egészségének megőrzéséről az új közösségben. Az előadásokat követően a szervezők válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

Jótékonysági vásár

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata második alkalommal szervez jótékonysági vásárt, amely során a befolyt összeggel, ez alkalommal az Összefogás Óbudáért Egyesület rászoruló gyermekek reggeliztetése programját támogatják. Az Egyesület a városrészben élők érdekeit képviseli, különös tekintettel a szociálisan hátrányos helyzetű emberekre, családokra. Ételt osztanak, kirándulásokat, filmklubot szerveznek. Legfontosabb feladatuknak a rászoruló gyermekek reggeliztetését tartják, melyre sajnos még mindig igen nagy igény mutatkozik. Tanítási napokon három kerületi helyszínen átlagosan 180 gyereknek biztosítanak reggelit és tízórai csomagot.

A Védőnői Szolgálat a március 3-án, az Óbudai Kulturális Központban tartott ruhavásárával a fenti programot támogatja. Az ÓKK által meghirdetett BABARUHABÖRZE keretében keressék a Védőnői Szolgálat asztalait az 1-es teremben. Jó állapotú, használt gyermekruhát, játékokat, baba használati tárgyakat kínálnak kedvezményes áron. A szervezők a megmaradt adományokat az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ számára adják át.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság