Kézművesség, koszorúzás, közös főzés – Ingyenes tábor várta a hátrányos helyzetű családokból érkező diákokat

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat térítésmentes napközis tábort rendezett harmadik kerületi tanulók részére, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával. Az egyhetes, jó hangulatú táborra gazdag programokkal készültek a szervezők.

Az idei nyáron is ingyenes napközis tábort szervezett roma önkormányzatunk nehezebb körülmények között élő családokból érkező, harmadik kerületi, 6-18 éves diákok számára, a tartalmas egyhetes szünidei elfoglaltság Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat anyagi támogatásával és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szakmai segítségével valósulhatott meg. A térítésmentes táborban három étkezést biztosítottunk, és önkormányzatunk nyári ajándékcsomaggal fogadta a táborozó diákokat.

A Római-parti Plázs és a Goldberger

A harmadik kerületi Római-parton, az Óbuda-Pénzügyőr SE Sporttelepén megrendezett napközis tábor színes programokkal várta a gyerekeket és fiatalokat. A Római-parti Plázson való strandolás mellett (szerencsére éppen a hatalmas vihar előtti délutánon ért véget a tábor), interaktív játékok, sportolási lehetőségek és bekapcsolódás kulturális eseményekbe szerepeltek többek között a heti tervben.

A teljesség igénye nélkül megemlítjük a programok között, hogy a táborozó gyermekek ellátogattak a Lajos utcába, a Goldberger Textilipari Gyűjteménybe. Míg a kézműves foglalkozásokon saját képzeletüket és kreativitásuk engedhették szárnyalni.

Közös megemlékezés, közösségteremtés

Mivel a tábor hetére esett a romaholokauszt emléknapja, táborozó diákjaink felkeresték és megkoszorúzták a kerületi emléktáblát, amelyet Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közösen állított 2021. augusztusában az ártatlanul meggyilkolt cigány nők, gyermekek, férfiak emléke előtt tisztelegve. És fiataljaink ez alaklomból beszélgettek a roma közösség második világháború alatti mérhetetlen veszteségeiről és tragédiájáról, valamint az emlékezés fontosságáról.

Az együtt főzés pedig mindig izgalmas és örömteli, hiszen ilyenkor nem csupán finom ebéd születik a bográcsban, hanem közösség is a fakanál végén. Sztojka István, Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke vezette be az érdeklődő diákokat a cigány konyha varázslatos rejtelmeibe.

Reméljük, minden táborozónk sok-sok élményt gyűjtött!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság